Toyota půjčuje elektrická vozítka i-Road

  • Cílem je získat potřebná data od uživatelů
  • V druhém kole se bude zkoumat možnost sharingu

Automobilka Toyota spustila druhé kolo projektu Open Road1. Ten spočívá v půjčování vozidel i-Road běžným spotřebitelům. Záměrně říkám vozidel, protože i-Road je dvoumístná tříkolka. Cílem je získat data o potřebách běžných lidí při jejím používání. Dále se automobilka bude snažit zjistit obchodní potenciál těchto vozítek a bude svírat informace o tom, zda by se nehodila pro nějaký typ sharingu.

Toytoa i-Road

Toyota se nadále snaží zvyšovat počet míst, kde se bude i-Road dát nabít, což jde mimochodem ruku v ruce s vyhrazenými parkovacími místy a dalšími speciálními službami. Z 3 500 zájemců bylo v prvním kole vybráno pouze 96 zkušebních jezdců. Většina byla samozřejmě nadšená, často se pak v dotazníku objevovaly odpovědi typu: „Používání vozidla i-Road je opravdu pohodlné, protože mohu zaparkovat i na velmi malém místě“ nebo „Rozšířil jsem si svůj akční rádius, protože i-Road mi pomáhá snadno kamkoli zajet.“ A tak dále.

Toytoa i-Road

Snad se Toyota nechá inspirovat i negativními komentáři a bude i nadále zlepšovat vývoj produktu i služeb. Tato malá vozítka jsou často pouze módní záležitostí jednoho léta.

Toytoa i-Road

Zdroj: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze