Toyota Corolla byla oceněna jako nejlepší kombík a rodinný vůz v prestižní anketě

Toyota Corolla byla oceněna jako nejlepší kombík a rodinný vůz v prestižní anketě
Fotografie: Toyota
  • Jedná se o anketu What Car 2024 Awards
  • Corolla patří mezi vozy s nejlepšími jízdními vlastnostmi
  • Letos se představí její omlazené provedení

Toyota Corolla coby nejoblíbenější vůz segmentu C na světě byl před pár dny hned dvakrát oceněn v prestižní anketě What Car 2024 Awards. Verze hatchback byla zvolena Rodinným autem roku, zatímco varianta TS byla oceněna jako Kombi roku. „Ceny nových vozů neustále rostou a Corolla na trhu vyniká kombinací rozumně kalkulované ceny a mimořádně úsporné jízdy. Důležitá však nejsou jen čísla. Tento vůz patří mezi rodinné vozy s nejlepšími jízdními vlastnostmi,“ řekl Steve Huntingford, šéfredaktor časopisu What Car? Větší a praktičtější Corolla TS kombi si podle názoru porotců zasloužila zvítězit díky nízkým provozním nákladům, pohodlí, praktickému zavazadlovému prostoru a spolehlivosti, kterou jsou vozy Toyota proslulé.

„Stejně jako verze hatchback, i Corolla TS zaujme komfortní jízdou a hybridní technologie poskytuje vysoký výkon i vynikající účinnost. Cestující mají dostatek prostoru a velký, stupňovitě uspořádaný zavazadlový prostor s nízkou rovnou podlahou je skvělý pro přepravu velkých nákladů,“ dodal Huntingford. Corolla se v tomto roce představí v novém hávu s několik zcela novými technologiemi. Bude mezi nimi například systém regulace kvality ovzduší nanoe-X se schopností potlačovat šíření virů, bakterií, alergenů a nepříjemných pachů v kabině vozidla. Zákazníci se mohou těšit také na nové odstíny karoserie, a to včetně módní zelené smaragdové metalízy. Majitelé Corolly modelového roku 2024 mohou nově využívat praktické řešení v podobě chytrého digitálního klíče. Vedle fyzického klíče je tak vozidlo možné otevřít a běžně používat prostřednictvím chytrého telefonu.

Digitální klíč je kompatibilní s telefony s operačními systémy iOS a Android a umožňuje ke každému vozidlu uložit až pět osobních profilů. Autorizovanému uživateli tak k odemčení a spuštění vozidla stačí mít u sebe mobilní telefon – bez nutnosti před odemykáním spouštět aplikaci. Modely Corolla jsou již od svého faceliftu z kraje roku 2023 vybaveny pátou generací hybridní technologie, která přináší lepší jízdní schopnosti a delší čistě elektrickou jízdu při současném snížení spotřeby paliva a emisí. Novou Corollu modelovém provedení 2024 je už možné objednávat, první vozy by k zákazníkům tedy měly dorazit v průběhu března 2024. Dodací lhůty pro model Corolla se na českém trhu v posledních týdnech výrazně zlepšily, a to zejména u verze Corolla Touring Sports. Všechna provedení jsou aktuálně ve vybraných verzích skladem a při objednání do výroby se standardní dodací lhůtou do 3 měsíců.

Technické parametry Toyota Corolla Hatchback 1.8 Hybrid

Kompletní specifikace
Konstrukcehatchback, 4 370 × 1 790 × 1 460 mm, ? kg
PohonHybridní (elektřina/benzin), hnaná náprava: přední
Výkon90 (72) kW, 122 (98) koní, točivý moment: 200 Nm
Baterie?
Nabíjení
SpotřebaKombinovaná: 4,5 l / 100 km
Cena od652 900 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze