TipCars se mění. Nabídne i nová auta a více elektromobilů

TipCars se mění. Nabídne i nová auta a více elektromobilů
Fotografie: Martin Pultzner, fDrive.cz
  • Tipcars představil nové logo i korporátní identitu
  • Kromě ojetých vozů nabídne i ty nové nebo na operativní leasing či pronájem
  • V nabídce se chtějí více zaměřovat na elektromobily i čínské vozy
  • Nový web startuje 27.9.

Motoristický inzertní portál TipCars vstupuje do nové éry. Dnes na tiskové konferenci představil nejen nové logo a identitu, ale i nový koncept. Vedle ojetých vozů na portále totiž nově dostanou mnohem větší prostor nabídky prodejců nových a skladových aut či předních poskytovatelů operativních leasingů. Nejen díky tomu se do nabídky dostane výrazně větší počet elektrických a hybridních aut, na které se chce TipCars více zaměřovat, stejně tak na nastupující čínské automobily.

Portál bude poskytovat ještě detailnější informace o nabízených vozech s důrazem na regiony. Zájemci tak budou moci vyhledat vozy ve své bezprostřední blízkosti. Všem, kteří se na trhu s ojetými vozy příliš neorientují, pak pomůže nový TipCars Index. Snadno podle něj zjistí, v jakém stavu se trh nachází a zda je vhodný čas pro koupi nebo prodej vozu.

Nový web startuje zítra

Dvojka na trhu v oblasti inzerce nových i ojetých automobilů se stává prostorem pro každého, kdo promlouvá do dění na českém automobilovém trhu. Zájemci o koupi vozu zde proto kromě ojetin inzerovaných více než 1500 autobazary a soukromými prodejci najdou výrazně rozšířené nabídky nových a skladových vozů přímo od tuzemských dealerů a importérů. Spolu s tím si na TipCars budou nově moci dopodrobna projít nabídky předních poskytovatelů leasingových služeb.

TipCars

„Na tuzemském trhu se pohybujeme už 25 let. Za tu dobu jsme se stali uznávaným expertem v oblasti nákupu a prodeje zejména ojetých vozů. Nyní však přišel čas na změnu a na významný krok kupředu,“ říká Marek Knieža, ředitel TipCars.

Zcela nový web Tipcars.com odstartuje 27.9., my vám jeho podobu můžeme ukázat v galerii již dnes. Díky rozšíření nabídky je v něm aktuálně více než 1600 elektromobilů, z nichž nejlevnější jsou v prodeji za cenu pod 200 tisíc korun.

Na dosah ruky

Do nové podoby portálu TipCars se výrazně propisuje mimořádný důraz na regionální nabídku vozů. Od základů přepracované uživatelské rozhraní lidem umožní vyhledávat nabízené vozy přímo ve svém nejbližším okolí. Nakupující si tak vždy mohou auto na vlastní oči prohlédnout a osobně zkontrolovat jeho technický stav. Nově také portál TipCars umožní detailní porovnání jednotlivých nabídek, které výrazně usnadní rozhodovací proces.

Celý trh s ojetinami v jednom čísle

Automobily v naprosté většině případů nakupují běžní lidé, kteří často nemají plný přehled o tom, jak trh funguje. Pro mnohé z nich je obtížné se vyznat v nabídkových cenách a správně rozklíčovat, kdy je nejlepší čas na nákup, a kdy naopak na prodej vozu. S tím by jim měl pomoci nový datový projekt s názvem TipCars Index.

„TipCars Index jsme postavili tak, aby byla data pro běžného člověka co nejsnadněji vstřebatelná a aby mu poskytl co nejlepší vhled do toho, jaký je aktuální stav trhu s ojetými vozy. Stačí k tomu pouhé jedno číslo. Podle jeho vývoje v čase snadno poznáte, jakým směrem se trh ubírá. Pokud Index stoupá, je větší předpoklad prodat auto rychleji nebo za víc peněz. Pokud Index klesá, je naopak větší šance koupit auto za výhodnější cenu,“ popisuje Marek Knieža.

Čas nakupovat

V posledním roce zaznamenal TipCars Index poměrně výrazný propad. Zatímco v srpnu loňského roku dosahoval hodnoty 1 238 bodů, letos v srpnu to bylo se 1087 body o 12 % méně. O měsíc dříve Index dokonce klesl na 1016 bodů, čímž se přiblížil na dosah referenční hodnoty 1000 bodů na níž začátkem roku 2021 měření započalo. Červencová hodnota TipCars Indexu byla nejnižší od dubna 2021. Za opětovným růstem Indexu ve druhé polovině prázdnin stojí

TipCars Index je vypočítávaný na základě dat o deseti dlouhodobě nejvyhledávanějších modelech na trhu. Mezi ně patří vozy domácí značky Škoda (Kodiaq, Superb, Octavia a Fabia), Volkswagenu (Passat a Golf), BMW (3 Series a 5 Series), Mercedesu (E-Class) a Fordu (Focus). Pokud by si člověk na sekundárním trhu pořídil všech deset vozů, aktuálně by za ně zaplatil přibližně 5,6 milionu korun.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze