Tesla zavírá showroomy, propouští a soustředí se na online prodej

8
Tesla zavírá showroomy, propouští a soustředí se na online prodej
Fotografie: Tesla
  • Kolik showroomů se přesně uzavře Elon Musk neprozradil
  • Soustředit se chce na online prodej
  • Podle všeho má tato redukce snížit výrobní cenu vozů o 6 procent
  • Nově Tesla umožní vůz po týdnu vrátit a získat peníze zpět

Hledání optimální cesty, jak ušetřit nějaké ty finance, abyste ve výsledku mohli zákazníkům nabídnout levnější produkt. Zná to asi každý majitel firmy a týká se to i firem velkých, třeba Tesly. Ta potřebuje snižovat náklady, aby Model 3, který už je dostupný i v Evropě, generoval určitou marži.

I to byl důvod, proč Tesla bude zavírat některé své showroomy. Výdaje se sníží, bude se propouštět a prodej bude probíhat výhradně online. Elon Musk neřekl, kolik poboček přesně Tesla zavře. Některé ale samozřejmě zůstanou a budou sloužit jako informační centra i showroomy. Přeci jen než si koupíte auto, tak ho chcete vidět.

TechCrunch mluví o tom, že tento tah by mohl Tesle snížit náklady na vyrobený model o šest procent. Elon Musk se také zmínil o tom, že Tesla bude najímat více mechaniků, a prozradil také, jak se automobilka vypořádá s velkou frontou zájemců o testovací jízdu. Zákazník si bude moci Teslu objednat, týden ji mít u sebe a urazit s ní až 1 600 kilometrů. Pokud se mu nebude líbit, může ji vrátit a dostat veškeré peníze zpět.

Jde o další z mnoha čerstvých novinek o této americké automobilce. V noci na dnešek Tesla představila základní variantu Modelu 3, která urazí 386 kilometrů na jedno nabití dle cyklu EPA. V USA ji pořídíte za 35 tisíc dolarů, tedy 788 tisíc korun.

Diskuze ke článku
Pavel
no jje to sice pěkné, ten internetový prodej, ale kde mi to auto složí? Nepředpokládám, že před domem, kde mi navíc nikdo nevysvětlí všechny funkce a český návod k tomu asi taky nebude :) A v Tilburgu asi na to při takovém objemu čas mít nebudou
Martin i3
Ze by v Praze? Co myslite :-):-):-)
Jan Tichy
Jan Tichy
Zakladni verze nema tech 386km

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze