Tesla v kombíku je na světě. Jak se povedla?

4
Tesla v kombíku je na světě. Jak se povedla?
  • Vyrobila ji britská společnost z Norfolku
  • Kombi je přestavěný Model S ve variantě P90D

Teslu Model S jsme již viděli v mnoha úpravách, dokonce třeba jako pohřební vůz. O klasickém kombíku mluvilo několik jednotlivců, dokonce i firem, a dnes tu před sebou máme konečně hotový první kus. Jedna z firem, která na elektrokombi pracovala, byla RemetzCar, nakonec ji ale předběhla společnost Qwest sídlící v tradičním britském hrabství Norfolk.

Jako správného Čecha vás jistě zajímá, kolik se do té Tesly vejde. Nás by to samozřejmě také zajímalo, objem kufru zatím však není znám. Víme však, že je kombi postaveno na základu Tesly Model S P90D, což znamená, že jde rázem o jedno z nejrychlejších kombi na světě. Konkurovat mu může snad jen Audi RS6 Avant nebo Mercedes-AMG E63 S Combi. Jak kvalitně je celé dílo zpracováno se ukáže až časem, zatím ale rozhodně tleskáme, protože přestavba jistě musela být velmi náročná.

Teď už jen stačí, aby se panu Elonu Muskovi myšlenka zalíbila a sám ji zaimplementoval do výroby. Minimálně v Evropě by takový Model 3 ve variantě kombi šel jistě na dračku, zatím totiž na trhu elektrické kombi chybí.

Technické parametry Tesla Model S (2012) P90D

Konstrukcesedan, 4 970 × 2 187 × ? mm, 2 107 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: 4×4
Výkon568 kW, 762 koní, točivý moment: 966 Nm
Baterie90 kWh
Nabíjeníkonektory: Supercharger, Mennekes
Spotřeba?, dojezd: 508 km
Cena od2 880 000 Kč

Zdroj: twitter.com

Diskuze ke článku
Petr N.
Dobrý den, nevím kolik berou za tyto články tito auto novináři. Ale ať už píší pravdu. V loňském roce jsem na Bruselském autosalonu viděl "šasí" vozu TESLA, a od té doby bych do toho ani nesedl snad stará Škodovka 120 na tom byla lépe. To zpracování, ta konstrukce ne a ještě jednou ne doopravdy díky, ale ne.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze