Tesla se rozroste. A to hned dvojnásobně

Tesla se rozroste. A to hned dvojnásobně
Fotografie: Tesla
  • Jde o rozšíření továrny ve Fremontu
  • Při plné výrobě by mohla továrna vyrobit až 500 tisíc aut ročně

Tesla roste. Ani výrobní linky, které má americká automobilka na domácí půdě, ji již nestačí. Kvůli velkým předobjednávkám Modelu 3 ale musí Tesla rozšířit i své stávající výrobní haly. A nebude to zrovna malé rozšiřování. Továrna v kalifornském Fremontu se rozroste, a to hned dvojnásobně. Jde o přibližně dalších 12 budov. Pokud by šlo vše podle plánu, tak Tesla po rozšíření zvládne vyrábět až 500 tisíc vozů ročně. Šlo by o desetinásobný růst. Za minulý rok Tesla vyrobila „pouze“ 50 tisíc vozů. Navýšení produkce takového rázu však nenastane hned, ale počítá se s ním až v roce 2018.

Tesla factory Fremont

Už začátkem tohoto roku CEO Elon Musk řekl, že Tesla směřuje k navyšování výroby Modelu 3, kterých se má do roku 2017 vyrobit až 200 tisíc. Současné tempo výroby je 2 tisíce aut týdně, což by rozhodně na uspokojení poptávky nestačilo.

„Jsme opravdu nadšeni,“ uvedl starosta Fremontu Bill Harrison v rozhovoru pro CNBC. „Tesla se zde v posledních letech rozšiřuje a myslíme si, že toto nové rozšíření upevní jejich investice do Fremontu,“ dodal.

Zdroj: cnbc.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze