Tesla pomohla odhalit nebezpečného střelce. Hrozí mu 57 let vězení

Tesla pomohla odhalit nebezpečného střelce. Hrozí mu 57 let vězení
Fotografie: Tesla
  • Letos došlo k více než stovce útoků
  • Palubní kamery pomohly policii shromáždit důkazy
  • Pachatel už je ve vazbě a čeká na soud

V jižní Kalifornii řádil až do minulého týdne silniční fantom, který v okresech Riverside, Orange a Los Angeles střílel z okna svého automobilu po jiných jedoucích vozidlech. V jeho útocích se nedařilo najít žádný systém a navíc střílel malými rážemi, takže způsobené škody byly většinou malé a identifikace pachatele se dlouho nedařila. Nerozpakoval se ovšem střílet i do oken jiných aut, a to už bylo velice nebezpečné. Jenže policie nevěděla, jak na něj; po výstřelu vždy zmizel a nikdy se pochopitelně nenašel nikdo, kdo by se po střelbě na své auto pustil do pronásledování nebo aspoň vzal do ruky mobil a zkusil natočit důkazy.

Střelci zjevně rostla chuť porušovat zákon a policie zaznamenala během dvou měsíců více než sto nahlášených útoků broky nebo diabolky. Až minulý týden udělal agresor osudnou chybu. Vystřelil totiž na Teslu, která má, jako všechny ostatní, celkem osm kamer kolem celého vozu. A ta si útok podle electrek.co pěkně ve vysoké kvalitě nahrála a díky funkcím TeslaCam a Sentry Mode (monitorovací režim) také uložila. Pak už bylo pro policii hračkou najít podle kvalitního videozáznamu velké červené SUV Chevrolet Trailblazer staršího typu bez poznávacích značek i jeho řidiče, již několikrát soudně trestaného 34letého stavebního dělníka Jesseho Leala Rodrigueze z Anaheimu, a ihned ho vzít do vazby. Ačkoliv veškerou vinu popírá, bude obviněn ze tří pokusů o vraždu a tří útoků s následkem těžkého ublížení na zdraví. Pokud bude usvědčen, a tomu by měl mj. napomoci i videozáznam z postižené Tesly, hrozí mu až 57 let za mřížemi.


Po nedávné studené sprše pro Teslu, která kvůli odstranění radaru z výbavy přišla o špičkový bezpečnostní rating Modelu 3 Top Safety Pick+, se Elonu Muskovi tato zpráva, pro změnu adorující palubní kamery, více než hodí k napravení pošramocené image. Uvidíme, o které z nich se bude za několik týdnů mluvit více. Ale skoro bychom se vsadili, že bezpečnost aut zajímá obecenstvo méně, než parádní černá kronika ze skutečného života.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze