Tesla našla cestu, jak bojovat s blokováním Superchargerů

Tesla našla cestu, jak bojovat s blokováním Superchargerů
Fotografie: Tesla
  • V Číně byly před Superchargery nainstalovány zábrany, které odemknou pouze majitelé Tesel
  • Odemknutí probíhá přes aplikaci nainstalovanou v chytrém telefonu

V Americe se několik týdnů zpátky celkem často stávalo, že majitelé velkých pick-upů úmyslně blokovali nabíjecí stanice Supercharger. To udělalo několik vrásek na čele majitelům Tesly, ale jistě i lidem z automobilky. Ani v České republice momentálně není žádný zákon, který by stání na místech určených pro elektrifikovaná auta nějak výrazně postihoval. Tesla však našla řešení.


V Číně se u Superchargerů objevilo zařízení, které jistě znáte i z České republiky. Jedná se o klasickou konstrukci, která je zamčená zámkem a v případě potřeby zaparkovat stačí zámek otevřít, konstrukci položit na silnici a máte vyhráno. Nejde však o klasické zámky, ale o zámky s QR kódy, které odemknou jenom majitelé Tesel pomocí aplikace v chytrém telefonu.

Věřím že podobné systémy nebude muset Tesla často používat, že občasná „válka“ mezi fanoušky elektromobility a velkých spalovacích motorů ze silnic vymizí a že se budou obě skupiny vzájemně respektovat. Blokování stanic je však velmi nepříjemná věc, kterou jsem osobně zažil, a čekat dlouhou dobu, než daný člověk odjede, abyste mohli nabíjet, není zrovna produktivně strávený čas.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze