Tesla: na malém a levném autě už zase pracujeme

8
Tesla: na malém a levném autě už zase pracujeme
Fotografie: Ondřej Hunčovský, fDrive.cz
  • Konstrukční práce na Teslách Cybertruck a Semi prý skončily
  • Vzniká tedy prostor pro vývoj levné platformy
  • Měla by stát polovinu než ta pro Model 3

Elon Musk to svými legendárními prohlášeními, která jsou i nadále prakticky jedinou formou komunikace automobilky s okolním světem, fanouškům značky příliš neusnadňuje. Aktuálně odvolal co odvolal a nedlouho po údajném zastavení prací na malém autě za půl milionu korun (v přepočtu) ve prospěch robota jménem Optimus přichází další zpráva, která tu předchozí prakticky vyvrací.

Šéf Tesly se totiž podle electrek.co nechal slyšet, že jeho konstrukční tým nyní pracuje na nové platformě, na níž vznikne menší vůz oproti stávajícím. Podle Muska by se měl vyrábět ve větších objemech než „všechny ostatní Tesly dohromady“. Náklady i nároky na výrobu nové Tesly by měly být poloviční než dosud. Zda bude poloviční i cena, Musk neupřesnil, takže zůstává otázka, zda se vrátil k myšlence auta za 25 000 dolarů (půl milionu korun). Ostatně nízké ceny v Tesle moc populární nejsou. Ačkoliv první Model S i Model 3 byly v době svých premiér skutečně levné, vysoká poptávka po nich a inflační krize ceny velice brzy vyhnala mnohem výše.

Diskuze ke článku
Tom ReBlack
Tom ReBlack
Jestli bude stát 300 tisíc s těmito parametry
- slušné tažné
- 4 místa
- do kufru se vejdou přepravky (aspoň ty na "lahváče")
- dojezd 200+ km

Takový vůz beru všemi deseti a budu ho považovat za přijatelně levný :D
Josef L
Josef L
Pokud jsem to pochopil z vyjádření Muska správně, nebude to auto určené k běžnému prodeji, ale jen jako autonomní verze pro služby.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze