Terénní skútr od firmy OKAI přichází. Zvládne jet pekelně rychle skoro kdekoliv

Terénní skútr od firmy OKAI přichází. Zvládne jet pekelně rychle skoro kdekoliv
Fotografie: OKAI
  • Novinka vyvine rychlost až 60 km/h
  • Model ES800 se nebojí ani horšího terénu
  • Baterie skútru disponuje 980 Wh

Patříte mezi příznivce elektrických koloběžek a skútrů? Pokud jsou vám blízké, možná vás zaujme nový dobrodružný stroj od firmy OKAI, o kterém píše electrek.co. Firma nový elektrický skútr pojmenovala jako ES800 a jeho domovem se může stát zhoršený terén plný výmolů, kaluží a klidně i drobného kamení. OKAI ES800 dostal vysoce výkonný motor s 1 800 W ve špičce. Trvalý výkon pak činí 1 000 W. Motor je navíc navržen tak, aby řidiči pomohl vyjet do kopce až s 35% stoupáním. To je už solidní hodnota, která by dala zabrat spoustě slabších elektrických skútrů.

Ve výbavě nechybí ani duální odpružení a 12" terénní pneumatiky. Kola mají o něco větší průměr kvůli jízdě v terénu. Odpružení s dlouhým zdvihem pak poskytuje lepší jízdu v náročnějších podmínkách. Baterie disponuje kapacitou 980 Wh a jistě překvapí i nejvyšší rychlost. Ta totiž dosahuje až 60 km/h, takže případný majitel by měl mít již nějaké zkušenosti s řízením tak rychlého stroje. Co se týče hmotnosti, výrobce ji blíže nespecifikoval. Jen dodal, že ES800 je o 30 % těžší než většina ostatních elektrických skútrů. V rámci nabídky si ale OKAI připravil ještě jeden kousek. Tím je model ES600.

Jak označení napovídá, jedná se o slabší verzi s o něco horšími parametry. Konkrétně je v tomto případě skútr vybaven elektromotorem o výkonu 700 W, přičemž tento model je určen hlavně do sdílených služeb. Výrobce o něm tvrdí, že má uspokojit potřeby rychle rostoucího globálního odvětví sdílení skútrů. I z toho důvodu je jeho baterie jednoduše vyměnitelná. Stroj OKAI ES600 nabídne i sportovní hydraulické odpružení a LED osvětlení.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze