Tahle šílenost zvládne disciplínu z klidu na sto pod dvě sekundy

Tahle šílenost zvládne disciplínu z klidu na sto pod dvě sekundy
  • Obě testovací jízdy ukázaly zrychlení rychlejší než 2 sekundy
  • Aspark Owl bude k dispozici v 50 kusech
  • Cena se má pohybovat okolo 89 milionů korun

Hypersportovních či čistě elektrických sportovních aut se v poslední době ukazuje velké množství. Většina z nich má teprve dorazit na trh, nebo jde o pouhé koncepty a těžko předpovídat, zda někdy spatří světlo světa i produkční verze. Tak jako tak, spousta těchto modelů slibuje velkolepé zrychlení z klidu na sto. Podobně jako Aspark Owl EV.

Společnost stojící za tímto elektromobilem tvrdila, že Aspark Owl zrychlí z klidu na sto pod 2 sekundy. Testovaní ukázalo, že tohle auto je toho opravdu schopné. Po dvou testech na tabuli svítil čas 1,87 sekundy a později 1,92 sekundy. První zrychlení je ve videu k vidění od 29. sekundy.

Tesla Roadster má podle papírových hodnot zvládnout disciplínu z klidu na 96 km/h za 1,9 sekundy. Do jisté míry ji Aspark Owl může být konkurencí. Jakmile se však podíváte na video, tak vám je asi jasné, že Aspark Owl byl stvořen především kvůli velké dynamice. Oproti tomu Tesla bude vhodnější na denní cestování, i když na světě je prozatím pouze pár testovacích kusů. Na trh se Roadster dostane v roce 2020.

Podle všeho na trh dorazí i Aspark Owl. Konkrétně má být k dispozici 50 kusů. Cena se bude pohybovat okolo 89 milionů korun.

Zdroj: autoblog.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze