Společnost Honda dále vylepšuje potenciál modelu NSX. Změn pro rok 2019 není málo

Společnost Honda dále vylepšuje potenciál modelu NSX. Změn pro rok 2019 není málo
Fotografie: Honda
  • Ovládání vozu se zlepšilo díky změnám na podvozku, nové specifikaci pneumatik a vyladění hnací jednotky Sport Hybrid
  • Inovovaný design exteriéru doplňuje nová barva Thermal Orange Pearlescent pro ostřejší vizuální osobitost
  • K dispozici bude pro první zákazníky už koncem letošního roku, a to v Německu, Švýcarsku, Velké Británii, Itálii, Francii a Monaku

Společnost Honda ohlásila u modelu NSX pro rok 2019 řadu vylepšení, díky kterým bude dle automobilky každodenní používání tohoto supersportu ještě příjemnější a díky kterým bude jízda na silnici i okruhu plná emocí. Cílem bylo zlepšit mimořádnou dynamiku vozu při zachování vynikajících vlastností při každodenním používání. Společnost Honda vůz NSX pro rok 2019 vybavila torzními tyčemi přední a zadní nápravy, které zvyšují tuhost o 26 procent vepředu a o 19 procent vzadu. Zadní náboje a pouzdra ramen zavěšení jsou rovněž tužší, což zlepšuje odezvu na povely řidiče.

Honda NSX (2016)

Kromě vylepšení hardwarových prvků společnost Honda pro rok 2019 rovněž rekalibrovala software, kteří řídí hnací jednotku Sport Hybrid SH-AWD, elektrický posilovač řízení, stabilizační systém vozu a aktivní magnetoreologické tlumiče. Ty nyní poskytují jízdu a odezvu, která je v nejměkčím nastavení vozu NSX ještě pohodlnější, zatímco při vyšších rychlostech a jízdě na trati zachovává tužší konfiguraci.

Spolu s přepracováním hardwarové a softwarové části podvozku NSX tento vůz pro rok 2019 doplní ve standardní výbavě vysoce výkonné pneumatiky Continental SportContact 6. Ty byly vyvinuty výlučně pro vůz NSX a poskytují zlepšenou dynamickou odezvu a reakci při brzdění, zatáčení a akceleraci, a to jak na suché, tak na mokré vozovce.

Aktualizace hnacího ústrojí u modelu pro rok 2019 zahrnují vylepšené vstřikovače, zlepšení tepelné regulace u turbodmychadla a nový filtr pevných částic pro zajištění toho, aby vůz NSX splňoval emisní normy Euro 6d-TEMP a zároveň si zachoval vysokou úroveň výkonnosti. Součást přepracování vozu NSX pro rok 2019 tvoří rovněž vylepšení karoserie. Vozu lze dodat osobitost díky odstínu laku Thermal Orange Pearlescent spolu s doplňkovou možností výběru oranžových brzdových třmenů pro volitelné uhlíkokeramické brzdové kotouče. Chromovaná úprava orámování horní přední mřížky je nyní barevně sladěna s karoserií, zatímco na krytu předního a zadního nárazníku je použita nová leskle černá. V interiéru mají kupující nyní další možnost barevného provedení čalounění v červené kůži, případně u nové Indigo Blue, pokud si zvolí kombinaci z materiálu Alcantara a kůže.

Zahájení výroby vozu Honda NSX pro rok 2019 se plánuje na začátek srpna 2018, přičemž první dodávky zákazníkům proběhnou koncem roku. Objednávky se realizují prostřednictvím vybraných evropských dealerů v Německu, Švýcarsku, Velké Británii, Itálii, Francii a Monaku. Na našem trhu lze objednávku provést kontaktováním autorizovaného dealera ve spolupráci se zmíněnými evropskými dealery.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze