Když holka pálí gumy aneb profesionální závodnice Katherine Legge v Hondě NSX

Když holka pálí gumy aneb profesionální závodnice Katherine Legge v Hondě NSX
  • Za volant usedla profesionální britská jezdkyně Katherine Legge
  • Výkon hybridní soustavy vozu Honda NSX je 573 koní
  • V útrobách pracuje 3,5litrový, dvakrát přeplňovaný šestiválec a tři elektromotory

Velká část veřejnosti má předsudek, že hybridní pohon znamená něco ekologického a nikterak výkonného. Kdepak! Jen si zopakujme trojici Porsche 918 Spyder, McLarenu P1 a LaFerrari, která tuto teorii trhá na kusy.

Mezi tyto supersporty můžeme zařadit i Hondu NSX, která bude tématem tohoto článku. Nenechte se zmást, že v popisu videa je Acura NSX – jde o název, pod kterým se Honda NSX prodává na americkém trhu.

My vám přinášíme video, kde nejspíše jedny pneumatiky nestačily. A teď se prosím pánové usaďte a potlačte své ego – za volantem seděla Katherine Legge, profesionální britská závodní jezdkyně.

Co má Honda NSX vlastně pod kapotou? Najdete tam 3,5litrový, dvakrát přeplňovaný šestiválec, kterému pomáhá hned trojice elektromotorů. Dva z nich pohánějí přední kola, třetí je umístěn u nápravy zadní, kde slouží jako generátor pro výrobu energie, která se poté ukládá do baterií. Benzinový šestiválec se poté stará o nápravu zadní. A co výkon? Ten má hodnotu 573 koní a na stovce jste díky němu již za tři sekundy.

Zdroj: youtube.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze