Škoda Auto chystá další elektromobil. Zaujme hlavně nízkou cenou

4
Škoda Auto chystá další elektromobil. Zaujme hlavně nízkou cenou
Fotografie: Škoda Auto
  • Dostane název Elroq
  • Má se jednat o cenově dostupný elektromobil pro širokou veřejnost

Podle automobilwoche.de se můžeme v roce 2024 těšit na další elektrický model s logem Škoda Auto. Využít má známou platformu MEB a podle všeho by se měl jmenovat Elroq. Má se jednat o cenově dostupný elektromobil pro širokou veřejnost, čemuž prý pomůže hlavně přijatelná cena.

Pokud pak máme novinku přirovnat k některému z jeho koncernových sourozenců, nejlepší přirovnání je k menšímu vozu Audi A1, byť s karoserií crossoveru. Ta je v posledních letech velmi žádaná a tak se dá očekávat, že právě takovou variantu zákazníci ocení ze všeho nejvíce. Více podrobností k nové škodovce zatím není známo, ale již pár týdnů se ví, že do roku 2024 mají dorazit ještě další dva elektromobily z dílny české automobilky. Časem se tak můžeme těšit na celou řadu elektrických škodovek, kdy vrcholem by měl být stále Enyaq.

Diskuze ke článku
Josef L
Josef L
Naposledy upraveno: 8. 8. 2021 12:25
Cenově přijatelné auto pro ČR je 400-500 tis. ve velikosti Fabie s dojezdem 350 km, které za 4 roky někdo koupí za 200 tis. v bazaru, tak to prostě u nás je. Takové auto je 10 let u nás nebude.
Jiří Šefl
Jiří Šefl
Dobrý den, a co francouzský MDI a jejich "iseta" air pod 2.0 a vůbec auta na vzduch, přeci jen mi připadá reinkarnace parních strojů poháněných stlačeným vzduchem jako nejlevnější způsob bezemisních vozidel. Nevíte jestli se něco chystá nobo nápad zemřel?
Ivan Hoe
Ivan Hoe
podle informací přímo ze Škodovky se žádné levné BEV nechystá... musely by jim prý hrozit nějaké mega emisní sankce aby udělali podobný dumpingový tah jako bylo Citygo...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze