Shell investuje do nabíjecích stanic. První nabíječky otevře v Británii

Shell investuje do nabíjecích stanic. První nabíječky otevře v Británii
  • Rychlonabíjecí stanice nabídnou výkon 50 kW
  • K dispozici budou nabíjecí standardy Mennekes, CHAdeMO a Combo
  • Do roku 2020 má v Londýně vyrůst nových 1 500 nabíjecích stanic

Může se to zdát trochu směšné, ale kdo dnes není schopný zcela změnit směr své společnosti, tak na to může tvrdě doplatit. Ne že by na tom společnost Shell byla až tak špatně, ale i tak se snaží rozšiřovat svůj byznys. Tentokrát jde o nabíjecí stanice, které tento ropný gigant staví. Neradujte se, Česká republika zatím není na seznamu, kde mají stanice vyrůst. Naopak ve Velké Británii se na ně mohou těšit. Shell celý tento projekt nazývá Shell Recharge

Nabíjecí stanice Shell

Jde o rychlonabíjecí stanice o výkonu 50 kW, které vám elektromobily jako je BMW i3, Nissan Leaf, Kia Soul EV či Hyundai Ioniq nabijí na 80procentní kapacitu zhruba za 30 minut. Dle fotografii mají být na stanicích dostupné všechny tři standardy, tedy CHAdeMO, Mennekes i Combo.

Shell podepsal smlouvu o koupi společnosti NewMotion, jednoho z největších evropských poskytovatelů nabíjení. Společnost bude spolupracovat i s firmou Transport for London, aby se zvýšila přítomnost nabíjecích stanic ve městě. Vše by mělo jít dle plánu, které dříve předeslal starosta Londýna. Do roku 2020 tak má být v této britské metropoli 1 500 nových nabíjecích stanic.

Postupně se nabíjecí stanice mají rozšířit i mimo Londýn. Shellu jistě nahrává i rozhodnutí Oxfordu, který chce do roku 2020 z centra města odstranit všechny spalovací motory. S tím však přichází také problémy s nabíjením. Aby vše bylo realizovatelné, je potřeba mít dostatečný počet nabíjecích stanic v dobrých lokalitách.

Zdroj: autocar.co.uk

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze