Shell představil první nabíječku Greenlots v Singapuru

Shell představil první nabíječku Greenlots v Singapuru
  • Shell odkupem singapurské společnosti zahajuje své působení v oblasti elektromobility
  • Sám Singapur jde elektromobilitě vstříc: zahajuje budování odpovídající infrastruktury

Společnost Royal Dutch Shell je známá především jako energetický gigant a producent fosilních paliv, které prodává na svých čerpacích stanicích po celém světě. A právě Shell nyní vstupuje do světa elektromobility.

Rychlonabíječka Shell Greenlots v Singapuru

Svou první rychlonabíječku od nedávno odkoupené společnosti Greenlots instaloval na čerpací stanici Shell v Singapuru. Mělo by se jednat o první z deseti nabíječek, které společnost plánuje v příštích několika měsících instalovat ve svých čerpacích stanicích na tomto ostrovním státě.

Důvodem, proč právě Singapur, je to, že zde byla společnost Greenlots, která aktuálně sídlí v Los Angeles, založena. Zároveň je Shell jedním z největších singapurských zahraničních investorů, a proto se tato země ukázala jako zcela perfektní místo, kde pilotní projekt odstartovat.

Singapur v současné době silně prosazuje používání elektrických vozidel, a to především v platformách pro sdílení automobilů. Zároveň pracuje na budování infrastruktury, aby byl schopen uspokojit očekávanou poptávku, protože řidiči a komerční vozové parky silně přecházejí na elektromobilitu.

Do společnosti Greenlots před odkoupením společností Shell investovala společnost Energy Inpact Partners, tedy firma, která vyvíjí software pro správu nabíjecího hardwaru. Na této společnosti je zajímavé to, že v současné době silně spolupracuje s Volkswagenem. A Greenlots nyní jako jediný poskytuje software společnosti Electrify America, která provozuje nabíjecí stanice na území Spojených států a která je dceřinou společností Volkswagenu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze