Segway představuje futuristický hybridní elektrický motocykl Apex H2

2
Segway představuje futuristický hybridní elektrický motocykl Apex H2
Fotografie: Segway
  • Do produkce by měl hybridní motocykl dorazit v roce 2023
  • Cena se má pohybovat okolo 225 tisíc Kč
  • Nejvyšší maximální rychlost dosáhne 150 km/h

Firma Segway se dala do vývoje prvního hybridního motocyklu, který kombinuje vodíkový a elektrický pohon. Naprostá novinka na poli motocyklů se má stát zcela reálným produktem a první informace o ní přináší electrek.co. Motocykl dostal označení Apex H2 a navazuje na dříve představený koncept Segway Apex z konce roku 2019. První hybridní motocykl na světě má využívat vodíkový palivový článek, přičemž k němu se připojí také elektrická energie z instalované baterie.

Segway Apex H2

Vodík by navíc sloužil jako hlavní pohon, takže elektřina zde hraje spíše roli podpůrného prostředku. Současně s tím by se však v případě sériové výroby motocyklu muselo výrazně zapracovat na infastruktuře vodíkových čerpacích stanic. Aktuálně je třeba na území ČR pouze jedna vodíková čerpací stanice. Co se pak týče samotného designu a techniky výrobku Apex H2, motorka nabídne jednostranná kyvná ramena a lze počítat s výkonem 60 kW (80 koní). To by mělo stačit ke zrychlení z 0 na 100 km/h za 4 sekundy.

Nejvyšší maximální rychlost má činit 150 km/h, což bohatě postačí i přesuny po dálnicích. Firma Segway pak dodává, že produkce hybridního motocyklu se má spustit v roce 2023, přičemž již dnes se spekuluje o ceně okolo 10 700 dolarů, což je v přepočtu cca 272 tisíc Kč včetně DPH.

Diskuze ke článku
Jaroslav Charvát
Jaroslav Charvát
Zaujal mě údaj - "Nejvyšší maximální rychlost dosáhne 150 km/h", protože to znamená, že těch maximálních rychlostí bude několik a ta nejvyšší bude 150 km/h. Podle čeho to bude výrobce rozlišovat, podle trhu? Nebo podle režimu jízdy silnice-okruh a gps lokalizace s omezením na definované závodní okruhy? Protože pokud je v článku uveden jeden motor o výkonu 60 kW (80 koní), tak to stupňování maximální rychlosti bude čistě uměle nastavená věc.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze