S elektrickými motorkami se roztrhl pytel. Nyní dorazila jedna pro milovníky off-roadu

1
S elektrickými motorkami se roztrhl pytel. Nyní dorazila jedna pro milovníky off-roadu
  • Motorka do terénu je počinem švédské společnosti CAKE
  • Nemá homologaci do běžného provozu
  • Váha je necelých 70 kilogramů i s baterií

V poslední době se na trhu začalo objevovat čím dál více elektrických motorek a švédská společnost CAKE nedávno přišla s opravdovou lahůdkou. Představila model Kalk, což je off-roadová, superlehká mašinka, na které se dá opravdu řádně vyblbnout.

Stroj váží pouhých 70 kilogramů i s baterií (bez ní 53 kg) a to je opravdu málo na výkon 15kW a točivý moment 42 Nm. Maximální rychlost je 80 km/h a dojezd až 80 kilometrů. Li-Ion baterie má kapacitu 2,6 kWh a na 80 % kapacity se nabije za hodinu a půl, do plných 100 % pak o hodinu déle. K dispozici zde máte 3 výkonnostní stupně, takže se každý, bez ohledu na dovednosti, může na motorce vyřádit.

Vzhledem k tomu, že jde o úplně novou motorku nevycházející z žádného jiného modelu značky, tak každá součást musela být vyvinuta úplně od základu, aby zajistila zamýšlenou úroveň kvality a trvanlivosti. Dimenzování, geometrie a konstrukce náprav, nábojů, ráfků a zavěšení, stejně jako sestavování a přizpůsobení různých částí hnacího ústrojí spolu s vývojem zcela nového podvozku, který vedl k mnoha patentovým řízením, představuje zavedení nové kategorie lehkého elektrického off-road motocyklu. Toto všechno si vybralo daň na ceně, která se pohybuje okolo 350 tisíc korun.

Diskuze ke článku
Hrůza
Takový hranatý pařez....
KTM už má taky elektro enduro, a vypadá daleko lépe a je asi o 100000 levnější.

Jinak do benzínu už bych nešel, pokud to nesmrdí, dá se už tady bavit o sportu....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze