S CCS kartou už můžete nejen tankovat, ale také nabíjet elektromobily

1
S CCS kartou už můžete nejen tankovat, ale také nabíjet elektromobily
Fotografie: pre.cz
  • Pražská energetika spojuje síly se společností stojící za kartou CCS, díky které můžete tankovat na čerpacích stanicích
  • Nově díky této kartě budou moci společnosti nejen tankovat, ale také nabíjet elektrická auta

I v této složité době plné různých omezení v souvislosti s nařízením vlády ČR v boji proti nákaze koronavirem se PRE věnuje nadále rozvoji elektromobility. Společnosti Pražská energetika a CCS Česká společnost pro platební karty právě zahájily úzkou spolupráci v oblasti dobíjení elektromobilů. Na vyžádání u CCS mohou její klienti obdržet kartu, která jim mimo standardního čerpaní a dalších služeb rovněž umožní přístup do celé veřejné sítě dobíjecích stanic Pražské energetiky pod názvem PREpoint. Ta aktuálně čítá přes 81 dobíjecích stanic a kromě kvalitního pokrytí Prahy a okolí lze stanice nalézt rovněž v Českých Budějovicích, Plzni, Ústí nad Labem, České Lípě, Liberci, Pardubicích, Brně a Ostravě.

CCS Česká společnost pro platební karty je předním poskytovatelem palivových karet a GPS monitoringu vozidel CCS Carnet, se kterým se řadí k významným poskytovatelům telematických řešení na evropském trhu. Zároveň je prvním a doposud jediným vydavatelem palivových karet v České republice, která službu dobíjení elektromobilů přiřadila do svého portfolia k dalším unikátním službám, jako je platba v servisech nebo parkovného.

Pražská energetika aktivně rozšiřuje síť svých dobíjecích stanic PREpoint. Nedávno uvedla do provozu další ultrarychlou dobíjecí stanici v Klecanech na severním okraji Prahy u dálnice D8 směr Ústí nad Labem. Jedná se o dobíjecí stanici Alpitronic Hypercharger s výkonem 75 kW, která je již nyní připravena pro rozšíření na výkon 150 kW.

Vyzkoušeli jsme nejrychlejší nabíjecí stanici v Praze