Robotaxi od Tesly nabírá zpoždění. Důvodem je Elon Musk a jeho požadavky

1
Robotaxi od Tesly nabírá zpoždění. Důvodem je Elon Musk a jeho požadavky
Fotografie: Tesla
  • Za vše může změna designu v přední části
  • O tu požádal sám Musk
  • Nyní se neví datum premiéry

Elon Musk tento týden potvrdil, že Tesla odkládá odhalení svého Robotaxi. Píše o tom electrek.co a autonomní přepravní prostředek, jež měl změnit pravidla hry v současném „taxi světě“, je odložen kvůli změně designu v přední části. O tu požádal sám Elon a nyní se neví, zda se premiéra Robotaxíku s logem Tesly uskuteční ještě letos. Není známa žádná časová osa a tak se dostáváme opět k situaci, která platila pro Cybertruck a stále platí i pro druhou generaci hypersportovní Tesly Roadster.

Generální ředitel Tesly dodal, že požadoval „důležitou změnu designu vpředu“. Zda je to kvůli bezpečnosti v případě srážky s chodcem není zatím jasné. Dost možná jen Tesla Robotaxi nevypadá dostatečně dobře a Musk nechce ponechat nic náhodě. Tesla však své první samo řídící vozidlo vyvíjí již několikátým rokem. Po uvedení na trh bude Robotaxi prvním vozem na světě, které dokáže převážet pasažéry bez přítomnosti řidiče. Vše samozřejmě záleží i na administrativě jednotlivých zemí. Jako první by se dočkalo USA, kde by ale musel každý stát přistoupit na možnost používat Robotaxi v běžném životě.

Diskuze ke článku
Martin Lacina
Martin Lacina
Ja si tedy o tom myslim sve.

Zmeny designu urcite nejsou duvodem pro odklad tak duleziteho produktu, ktery by mel byt dostatecne bombasticky i bez ohledu na to jak vypada, tedy za predpokladu, ze by skutecne zvladl spolehlive a bezpecne vozit lidi uplne autonomne za jakekoli situace kdekoli (no rekneme alespon v USA).

Jenze v tom bude nejspise ten zakopany pes, ze k tomu co jsem popsal ma jeste hoooodne daleko.

Ono totiz jenom s trasami po, kterych jezdiva Musk si potencialni zakaznici bohuzel nevystaci…

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze