Rivian plánuje menší elektrické SUV pro Evropu a Čínu, říká jeho šéf

Rivian plánuje menší elektrické SUV pro Evropu a Čínu, říká jeho šéf
Fotografie: rivianforums.com
  • Automobilka Rivian plánuje vstup do Evropy na rok 2022 a do Číny krátce poté
  • Šéf automobilky si uvědomuje, že musí mít odpovídající modely pro tyto trhy
  • Zároveň považuje za důležitou i lokální výrobu

Rivian zatím prezentuje pouze vzhled velkého elektrického pick-upu R1T a velkého SUV s názvem R1S. Šéf automobilky ale řekl, že Rivian plánuje menší elektrické SUV pro Evropu a Čínu a chce je vyrábět lokálně, jak informuje insideevs.com.

Rivian přijde do Evropy v roce 2022, poté i do Číny

Rivian plánuje v Evropě prodávat auta od roku 2022, v Číně krátce poté. „To, co skutečně povede k nárůstu objemu na těchto trzích, jsou následující produkty,“ řekl zakladatel a generální ředitel firmy Rivian, R.J. Scaringe, agentuře Reuters. Mluvil o menších produktech, které jsou přizpůsobené pro zámořské zákazníky.

Mluvil ale i o produkci na místních trzích. „Chceme-li se na těchto trzích skutečně rozšířit, když zavádíme navazující produkty, bude důležité mít produkční stopu mimo USA. To je cesta ven,“ říká Scaringe a dodává: „S budováním automobilky by nás nikdo nebral vážně, kdybychom dlouhodobě nemysleli na Čínu a Evropu jako důležité trhy.

To nám tedy dává představu o tom, co by mohl být další model od Rivianu. V Evropě jsou oblíbené hatchbacky a kompaktní SUV, zatímco Číňané nesdílí lásku k hatchbackům, ale kompaktní SUV také milují. Dává tedy smysl, že dalším vozem bude kompaktní SUV, které se s menšími úpravami dá úspěšně prodávat v Evropě, Číně a dokonce i v USA. Karoserie by klidně mohla vypadat podobně jako na ilustračním renderu rallyového speciálu značky Rivian, který se objevil na fóru Rivianu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze