Renault slaví. Prodal nejvíce elektromobilů v Evropě za celý loňský rok

Renault slaví. Prodal nejvíce elektromobilů v Evropě za celý loňský rok
Fotografie: renault.com
  • Na evropském trhu s elektromobily značka Renault zdvojnásobila své prodeje a potvrdila své prvenství s 115 888 prodanými elektromobily
  • Nejprodávanějším elektromobilem je ZOE, kterého se prodalo 100 657 kusů, což představuje nárůst o 114 %
  • Portfolio objednávek v Evropě na konci prosince 2020 je o 14 % vyšší než v roce 2019, zatímco skladové zásoby poklesly oproti roku 2019 o 20 %

V kontextu pandemie COVID-19 klesly prodeje skupiny Renault o 21,3 % na 2 949 849 kusů, zatímco trh poklesl o 14,2 %. Pokles prodejů skupiny je způsoben hlavně tím, že hodně prodává v zemích, kde byla přijata přísná epidemiologická opatření a kde došlo k zastavení obchodních aktivit ve druhém čtvrtletí a také ke zpomalení ve čtvrtém čtvrtletí, zejména ve Francii.

Elektromobily: Renault je v Evropě jedničkou

Na trhu s elektromobily, který silně roste, potvrzuje značka Renault své prvenství na trhu s elektromobily v Evropě s 115 888 prodanými vozidly, což je nárůst o 101,4 % oproti roku 2019. ZOE je s 100 657 prodanými kusy, což představuje nárůst o 114 %, neprodávanějším elektromobilem. V segmentu užitkových elektromobilů je neprodávanějším vozidlem Kangoo Z.E.

V roce 2021 umožní obohatit nabídku elektromobilů skupiny Renault Twingo Electric a Dacia Spring

Kromě své nabídky elektromobilů (BEV) nabízí Renault od léta hybridní vozidla a hybridní vozidla s možností dobíjení E-TECH u svých neprodávanějších typů (Clio, Captur & Mégane estate). Značka se tak usazuje na trhu hybridních vozidel a hybridních vozidel s možností dobíjení s více než 30 000 prodanými vozidly v Evropě, což představuje 25 % objemů objednávek příslušných vozidel.

V průběhu prvního pololetí roku 2021 bude nabídka E-TECH rozšířena příchodem hybridního Renaultu Arkana E-TECH, hybridního Capturu E-TECH a hybridního sedanu Mégane E-TECH s možností dobíjení.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze