Range Rover ladí svůj první elektromobil. Konkurence to bude mít těžké

Range Rover ladí svůj první elektromobil. Konkurence to bude mít těžké
Fotografie: Roman Havlín, fDrive.cz
  • Range Rover Electric dostane speciální software
  • Nabidnout má vysoký dojezd, záplavu luxusu a nový systém kontroly trakce
  • Brodit půjde až do hloubky 850 mm

Podle electrek.co se první elektromobil na základě velkého Range Roveru pochlubí nevídaně rychlým nabíjením a dlouhým dojezdem. Koncern JLR nechce nechat nic náhodě a pilně pracuje na doladění velké novinky. Dostane označení „Electric“ a ve výbavě najdeme například pokročilý software baterie od firmy Fortescue. Údajně zvyšuje dojezd díky lepším procesům u nabíjení a současně lépe pracuje s pohonným systémem vozu. O elektrický Range Rover je navíc enormní zájem, což potvrzuje čekací listina s více než 16 tisíci zákazníky.

Range Rover prochází extrémním testováním v různém počasí a podnebí. Stranou nezůstává polární kruh či žhavé pouště Středního východu. Díky vlastnímu vlastnímu vývoji elektrického pohonu Range Rover věří, že značka překročí limity a nabídne hladkou jízdu na všech površích. Elektrická verze bude poprvé v historii značky vybavena novým systémem kontroly trakce navrženým pro zvýšení výkonu na kluzkých podmínkách. Pro co nejdelší životnost pohonného ústrojí vůz dostane inteligentní software, který se postará o dlouhou životnost baterie a zajistí vysokou bezpečnost a výkon.

Range Rover současně prozradil, že kupující mohou očekávat mnohem rychlejší nabíjení a vyšší dojezd, než nabídne konkurence. Elektrická verze současně poskytne vše potřebné pro jízdu v terénu, Chybět nebude vzduchový podvozek, plejáda asistenčních režimů či možnost brodit až do hloubky 850 mm.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze