První SUV od značky Lucid se podařilo vyfotit v celé kráse. Vypadá úžasně

1
První SUV od značky Lucid se podařilo vyfotit v celé kráse. Vypadá úžasně
Fotografie: Twitter
  • Vůz bude sdílet hodně prvků s modelem Air
  • Představit se má letos v září
  • Do prodeje vstoupí za rok

Americká společnost Lucid chce konkurovat Tesle, a proto na plné obrátky vyvíjí novinky. Nyní se povedlo vyfotit chystané velké SUV. S prvními snímky přichází jalopnik.com. Stalo se tak během natáčení reklamního spotu, přičemž k vidění byl i model Air. A protože je SUV značky založeno právě na něm, je možné si všimnout takřka identického designového jazyku.

Počítat lze s vyšší světlou výškou, vzpřímenou zadní částí a také mohutnými koly. Premiéra vozu by se měla odehrát již letos, konkrétně 9. září. Lucid se chce do budoucna zaměřit hlavně na větší vozidla. Stranou prý nezůstanou ani náklaďáky, což jen značí, že by se měla Tesla začít pořádně bát. I ona má totiž ve svém plánu nabízet terénní model a nákladní vůz, jenže s jejich nasazením do běžného provozu to tak nějak drhne.

Podle slov vedení značky Lucid je pak vstup připravovaného SUV na trh doslova klíčový. Po stránce výkonu by mělo být nové SUV podobně výkonné jako sedan Lucid Air. Využít má dokonce i stejnou podvozkovou platformu, což má ušetřit náklady na vývoj a výrobu. Objednávky bude možné spustit v první polovině příštího roku, přičemž první zákazníci si vůz vyzvednou začátkem roku 2023.

Diskuze ke článku
Carlos
Carlos
začátek roku 2023 🙉 Tesla bububu ... Elon: "už se bojím ááá Lucifer ehm Lucid přijde za 3 roky, 🤪 radši zavřeme fabriku a budeme utíkat seč nám sílí stačí"

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze