Prodáte náš elektromobil a půjdete na černou listinu, hrozí z Goodwoodu

1
Prodáte náš elektromobil a půjdete na černou listinu, hrozí z Goodwoodu
Fotografie: Rolls-Royce
  • Generální ředitel Rolls-Royce Torsten Muller-Otvos upozornil, že značka nebude tolerovat přeprodej pro zisk
  • Elektrické kupé údajně nasbíralo tolik objednávek, že se již ve firmě hovoří o navýšení výroby

Rolls-Royce Spectre je vůbec prvním sériově vyráběným elektromobilem britské značky Rolls-Royce a firma z Goodwoodu obdržela více objednávek, než se očekávalo, což vede k poměrně dlouhým čekacím lhůtám pro kupující.

Generální ředitel Rolls-Royce Torsten Muller-Otvos však chce dát jasně najevo, že Spectre bude velmi těžké koupit jinde než v oficiálním autosalonu. Hrozí totiž těm, kteří vůz prodají se ziskem překupníkovi, že si nebudou moci vůbec zakoupit další vůz Rolls-Royce, jak informoval insideevs.com s odvoláním na cardealermagazine.co.uk.


CarDealerMagazine.co.uk uvádí, že jakýkoli pokus o to vydělat na velmi populárním novém elektromobilu bude mít za následek zařazení klientů na černou listinu. „Pokud vůz prodají dál, okamžitě se dostanou na černou listinu a už nikdy nebudou mít šanci si jej pořídit,“ uvedl Torsten Muller-Otvos, generální ředitel společnosti se sídlem v Goodwoodu, během představení modelu Spectre v Kalifornii.

Dodávky modelu Spectre mají začít příští rok, ovšem někteří se kvůli zvýšené poptávce dočkají až v roce 2025, o čemž jsme vás informovali v souvislosti s českou premiérou, které jsme se zúčastnili a vůz si detailně prohlédli. Elektrické kupé údajně nasbíralo tolik objednávek, že generální ředitel značky již hovoří o navýšení výroby. Vůbec první sériově vyráběný elektrický Rolls-Royce má startovací cenu přibližně 400 000 dolarů (necelých 9 milionů korun bez daní), ovšem experti uvádí, že základní variantu si koupí jen málokdo, což znamená, že většina Spectrů vyjíždějících z bran továrny bude stát pravděpodobně okolo 11 milionů korun a více.

Luxusní Rolls-Royce Spectre přichází, prohlédli jsme si ho

Britský luxusní dvoudveřový vůz má díky vysokonapěťovému akumulátoru, který sám o sobě váží 700 kg, dojezd podle normy WLTP 520 km na jedno nabití. Dva samostatně buzené synchronní motory přitom uvádějí do pohybu kupé celkově vážící 2 975 kg prostřednictvím kombinovaného výkonu 584 koní. I přes hmotnost téměř 3 tun však vůz překoná sprint z 0 na 100 km/h za 4,4 sekundy.

Rolls-Royce Spectre

Rozměry5 453 × 2 080 × 1 559 mm, 2 975 kg
Výkon430 kW
Baterie105 kWh, CCS Combo, Mennekes
Dojezd (WLTP)530 km
Diskuze ke článku
Josef L
Josef L
Ti co si kupují RR mají určitě velmi omezené možnosti nákupu :)))) akorát ze sebe dělá výrobce blbce.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze