Pro nabíjení na stanicích PRE už nepotřebujete čip. Stačí chytrý telefon

Pro nabíjení na stanicích PRE už nepotřebujete čip. Stačí chytrý telefon
  • Pro nabíjení stačí mít chytrý telefon, načíst QR kód na nabíjecí stanici a zahájit nabíjení
  • Nabíjení bez nutnosti mít čip nabízí PRE ve spolupráci se společností ČSOB

Dobrá zpráva pro majitele elektroaut v celé ČR přichází od Pražské energetiky. Od začátku letošního září již v síti dobíjecích stanic PREpoint nepotřebují speciální čip ani kartu s nutností registrace. Stačí mít mobilní telefon, načíst QR kód a zahájit nabíjení.

Nabíjecí stanice PRE na Andělu

V PRE dlouhodobě pracujeme na tom, aby se stále více uplatňovala čistá mobilita. A jednou z cest k tomu je nejen rozvoj sítě veřejných dobíjecích stanic, ale také zajištění jejich jednoduchého a pohodného využívání. Nabíjení prostřednictvím QR kódu je prvním krokem, jak vše zjednodušit a zpřístupnit vlastně komukoli,“ řekl o nové službě na PREpointech Petr Holubec, tiskový mluvčí Skupiny PRE.

Nabíjení bez nutnosti použití dobíjecího čipu může PRE nabídnout zákazníkům díky spolupráci s ČSOB, která zastřešuje platební bránu. Mimo to jsou nabíjecí stanice PREpoint zapojeny i do mezinárodního systému Hubject. Tím se dobíjecí stanice otevírají i tisícům elektromobilistů z celé Evropské unie. K nabíjení však neslouží aplikace, ale toto webové rozhraní. Pod uvedeným odkazem i najdete, jak při nabíjení přesně postupovat. Jen zmíníme, že každá nabíjecí stanice má své ID, které je tam potřeba přes QR kód nebo manuálně zadat.

Dobíjecí stanice PREpoint umožňují nabíjet elektromobily již od roku 2011 a v současnosti je jich celkově i mimo Prahu k dispozici už přes 60. Uživatelé jsou při nabíjení na stanicích PREpoint zvyklí používat svůj dobíjecí čip nebo třeba Lítačku, aby zahájili nabíjení vozu. Teď si vystačí jen s mobilním telefonem.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze