PRE spouští v Praze nový typ nabíjecích stanic. Staví je na trafostanicích

PRE spouští v Praze nový typ nabíjecích stanic. Staví je na trafostanicích
  • Nový typ nabíjecí stanice je umístěn na trafostanici
  • V nejbližších měsících bude spuštěno deset takových nabíjecích stanovišť
  • Později přibudou další desítky
  • Jde o dvojici Wallboxů s nabíjecím výkonem 22 kW

Pražská energetika v následujících měsících postaví až deset nabíjecích stanic nového typu. Umístěny budou na trafostanicích patřících PRE Distribuce, díky čemuž se zjednoduší a urychlí proces jejich stavby. Trafostanice jsou zároveň často umístěny v rezidenčních lokalitách, například na sídlištích, kde obecně nabíjecí místa zatím chybí. Projekt tak výrazně pomůže zejména rezidentům v těchto oblastech.

První pilotní stanice už je zprovozněna, a to v ulici Dvouletky v pražských Strašnicích. Na nově pomalované trafostanici jsou čerstvě umístěny dva Wallboxy se standardním výkonem 22 kW / 32 A / 400 V a konektorem Mennekes. Nejde tedy o rychlonabíjecí stanice – jsou určeny pro nabíjení aut při delším parkování, například přes noc nebo v případě návštěvy. K dispozici jsou dvě vyhrazená parkovací místa.

Nabíjecích stanovišť u trafostanic vyroste v příštích letech v Praze několik desítek. Pražská energetika má od PRE Distribuce zajištěno několik desítek lokalit, zprovoznění první desítky očekáváme v horizontu měsíců. Projekt vznikl ve spolupráci Pražské energetiky a PRE Distribuce, kde za myšlenkou využití trafostanic pro instalaci nabíjecích stanic stojí Miloslav Novotný, který je za projekt rovněž zodpovědný.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze