PRE spouští mnoho rychlonabíječek po celém Česku. Máme seznam

1
PRE spouští mnoho rychlonabíječek po celém Česku. Máme seznam
Fotografie: Martin Pultzner, fDrive.cz
  • V Plzni bude spuštěna ultrarychlá stanice s výkonem 150 kW
  • Ve výstavbě jsou desítky stanic
  • V řadě lokalit budou spuštěny Hyperchargery s výkonem 75 kW

Jak jsme vás již minule informovali, PRE se již delší dobu neomezuje na stavbu nabíjecích stanic pro elektromobily pouze na Prahu a okolí, ale díky zisku dotace na stavbu nabíjecích stanic na páteřních komunikacích TEN-T po celém Česku vídáme stanice PRE stále více v regionech. Díky nedávno ohlášenému partnerství roste celkem 44 nabíjecích stanic u čerpacích stanic OMV, dalším klíčovým partnerem je pak Čepro se sítí čerpacích stanic EuroOil. Některé nabíjecí stanice budou také u čerpacích stanic Benzina.

PRE nám nyní poskytlo informace o dalších budovaných rychlonabíjecích stanicích, které budou spuštěny v dohledné době. Zajímavé je, že se dočkáme hned několik Hyperchargerů na severu Moravy, další stanice se budou zprovozňovat napříč republikou. Díky filtru v naší mapě nabíjecích stanic si je můžete přehledně zobrazit přímo na mapě, níže pak uvádíme seznam. Některé stanice jsou typu ABB s výkonem 50 kW, některé jsou rychlejší Hyperchargery od Alpitronicu, které jsou navíc modulární, lze je tak zrychlit až na 150 kW ze stávajících 75 kW, se kterými budou startovat. V horizontu několika týdnů se navíc bude spouštět další ultrarychlá stanice rovnou s výkonem 150 kW, a to v Plzni.

Diskuze ke článku
Radovan Burkovič
Radovan Burkovič
Na jednu stranu super, přibude konkurence na místech, kde už rychlonabíječky dlouho jsou. V Karviné ČEZ a soukromá, v Havířově EON, v Bruntále ČEZ, na Slezské Ostravě soukromá, v Petřvaldě hned vedle Mošnov 2xČEZ.
Na druhou stranu opět škoda a nevyužitá příležitost na trase D1 Ostrava-Olomouc opět nula. Takový Shell Vrážné nebo Unicorn Lipník nad Bečvou k tomu přímo vybízí. Osazení míst jako Bílovec, Prostějov nebo Vítkov, kde není nic, beru jako daleko větší frajeřinu a opravdové zasíťování. To se PRE hodně povedlo.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze