PRE se dál rozkračuje do regionů. Známe místa dalších chystaných nabíječek

1
PRE se dál rozkračuje do regionů. Známe místa dalších chystaných nabíječek
Fotografie: Marek Tomíšek, fDrive.cz
  • PRE pokračuje se stavbou nabíjecích stanic v regionech
  • Rychlonabíjecí stanice rostou u čerpacích stanic OMV, EuroOil a Benzina
  • V některých lokalitách budou spuštěny stanice s výkonem 75 kW s dalším možným zrychlením

PRE se již delší dobu neomezuje na stavbu nabíjecích stanic pro elektromobily pouze v Praze a okolí, ale díky zisku dotace na stavbu nabíjecích stanic na páteřních komunikacích TEN-T po celém Česku vídáme stanice PRE stále více v regionech. Díky nedávno ohlášenému partnerství roste celkem 40 nabíjecích stanic u čerpacích stanic OMV, dalším klíčovým partnerem je pak Čepro se sítí čerpacích stanic EuroOil. Některé nabíjecí stanice budou také u čerpacích stanic Benzina.

PRE nám nyní poskytlo informace o další desítce budovaných rychlonabíjecích stanic, které budou spuštěny v dohledné době. Díky filtru v naší mapě nabíjecích stanic si je můžete přehledně zobrazit přímo na mapě, níže pak uvádíme seznam. Některé stanice jsou typu ABB s výkonem 50 kW, některé jsou rychlejší Hyperchargery od Alpitronicu, které jsou navíc modulární, lze je tak zrychlit až na 150 kW.

Diskuze ke článku
Ondřej Kvinta
Ondřej Kvinta
Pěkný den,
neznám další lokality, ale jako majitel BEV a pravidelný cestovatel do Ostravy je umístění v Ostravě naprosto nevhodné. Navíc jsem tam 25 let žil, takže dokážu říct, kde by to bylo v OV vhodné. Nevím, jestli tam vůbec někdo z PRE byla, ale z dálnice je to sjezd před pracovní týden, tak na 30 minut v jednom směru. I na další rychlostní komunikace to je minimálně na 15 -20 minut. Proč zrovna tam? Proč bych tam dával DC, nerozumím.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze