Posádky NASA se ke startům misí budou konečně dopravovat elektromobily

Posádky NASA se ke startům misí budou konečně dopravovat elektromobily
Fotografie: Canoo
  • Společnost Canoo oznámila, že do do Kennedyho vesmírného střediska NASA na Floridě dodala tři „Crew Transportation Vehicles“ (CTV)
  • Tato elektrická vozidla budou dopravovat astronauty na startovací rampu pro lunární mise Artemis

O tom, že NASA vybrala společnost Canoo Technologies jako dodavatele nového přepravníku pro astronauty, jsme vás informovali už loni. Nyní firma oznámila pozitivní zprávu – včas dodala tři „Crew Transportation Vehicles“ (CTV) do Kennedyho vesmírného střediska NASA na Floridě, jak informuje insideevs.com.


Jak bylo stanoveno už v dřívější dohodě, tato elektrická vozidla budou dopravovat astronauty na startovací rampu pro lunární mise Artemis. Vozidla CTV, která jsou založena na elektrickém minivanu Canoo Lifestyle Vehicle, jsou zkonstruována tak, aby na startovací rampu dopravila plně vybavené astronauty, posádku letové podpory i vybavení. Vozidla mají speciální design interiéru a exteriéru, který slibuje, že zajistí více pohodlí a maximální bezpečnost astronautům i posádce během devítikilometrové cesty na startovací rampu v Kennedyho vesmírném středisku.

Jsme nadšeni, že se můžeme podílet na misích Artemis a dodávat první dopravní prostředky NASA s nulovými emisemi postavené pro přepravu posádek. Je to velmi důležitý den pro společnost Canoo a všechny naše partnery, kteří tvrdě pracovali na tom, abychom splnili svou úlohu při přepravě astronautů na prvních devíti kilometrech každého startu,“ uvedl Tony Aquila, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Canoo. Pokud vás více zajímá vše okolo NASA a plánovaných misích Artemis, doporučujeme náš sesterský web fzone.cz, kde se všemu okolo vesmíru a technologií podrobně věnujeme.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze