Porsche uvažuje o plně elektrické Panameře, Taycanu prý konkurovat nebude

Porsche uvažuje o plně elektrické Panameře, Taycanu prý konkurovat nebude
Fotografie: motor1.com
  • Na první pohled by se mohlo zdát, že Taycan je elektrickou verzí Panamery, ale není to tak
  • Podle Porsche by elektrická Panamera nekonkurovala Taycanu
  • Porsche vyhodnocuje situaci na trhu a pravděpodobně přijde i s elektrickou Panamerou

Po úspěších plug-in hybridní Panamery i plně elektrického Taycanu Porsche uvažuje i o plně elektrické verzi Panamery. Informaci o tom přináší motor1.com. Taycanu prý konkurovat nebude.

Porsche Panamera je větší než Taycan

Porsche Taycan na první pohled vypadá jako elektrická alternativa Panamery. V obou případech jde o velký a sportovně střižený sedan, respektive liftback. Ve skutečnosti je ale Panamera větší a v Porsche jsou přesvědčeni, že mezi vozy je natolik velký rozdíl, aby plně elektrická verze Panamery nekonkurovala Taycanu. A jelikož Taycan je v prodejích úspěšný a plug-in hybridní Panamera patří k nejprodávanějším verzím, chce Porsche pokračovat v elektrifikaci právě tímto směrem.

Musíme přemýšlet, jak se vyvíjí trh a nyní také sledovat, jak se daří Taycanu – naší menší limuzíně s bateriovým elektrickým pohonem. Pak uvidíme, co se bude dít v budoucnu,“ řekl Thomas Friemuth, zástupce produktového manažera Porsche, v rozhovoru pro GoAuto Australia po celosvětové premiéře faceliftované Panamery 2021.

Je tedy pravděpodobné, že elektrická Panamera dříve či později přijde na trh, ale zároveň Porsche testuje Taycan s „batohem,“ takže i ten nabídne prostornější verzi s větším zavazadlovým prostorem.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze