Porsche Taycan si připisuje nový rychlostní rekord na Nürburgringu

Porsche Taycan si připisuje nový rychlostní rekord na Nürburgringu
  • Severní smyčku pokořil v čase 7:42
  • Jedná se o další úspěch do sbírky
  • A to se vůz ještě ani neukázal v sériové verzi

Premiéra modelu Taycan, prvního elektrického vozu značky Porsche, je na spadnutí, a proto automobilka provádí finální testy. Ten poslední se odehrál na slavné Severní smyčce Nürburgringu, odkud si elektrická novinka hned odvezla nový rekord.

Porsche Taycan

Porsche uvedlo, že Taycan, kterého řídil jezdec Lars Kern, proťal cílovou čáru těžkého okruhu v čase 7:42. To znamená, že se Taycanu podařilo dosáhnout nového rekordu trati ve třídě čtyřdveřových plně elektrických sportovních vozů.

Sám Lars Kern se k zážitku s Taycanem vyjádřil takto: „Taycan je vhodný i pro závodní dráhy a přesvědčivě to dokázal tady na nejnáročnějším okruhu na světě. Znovu a znovu jsem ohromen tím, jak stabilní je tento elektromobil ve vysokých rychlostních sekcích, jako je Kesselchen, a jak dokáže zrychlit z užších úseků, jako je Adenauer Forst.“

Stefan Weckbach, viceprezident produktové řady Taycan, se nechal slyšet, že vůz za své výkony vděčí především podvozkovým systémům, které jsou schopny reagovat během zlomku vteřiny, a také vynikající aerodynamice karoserie. Nezapomněl připomenout i úspěchy, které na svém kontě již Taycan má. Například úspěšné zvládnutí namáhavé zkoušky zahrnující 26 po sobě jdoucích zrychlení z 0 na 200 kilometrů v hodině. Následně se mu podařilo zcela bez obtíží absolvovat 3 425 kilometrů dlouhou pouť během 24 hodin na okruhu Nardó a nyní přidal rekord na Severní smyčce.

Tyto úspěchy jsou dalšími plus, které si tento jedinečný elektromobil připisuje a zajisté i důvodem, proč se na něj zájemci těší ještě víc. Novinka se nám ve své produkční verzi představí již 4. září.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze