Populární Hyundai Tucson prošel vylepšením. Technika však zůstává neměnná

Populární Hyundai Tucson prošel vylepšením. Technika však zůstává neměnná
Fotografie: Hyundai
  • Omlazený Hyundai Tucson půjde poznat především podle zcela nového interiéru
  • Technika vozu zůstala stejná
  • V nabídce přibyl nový vzor litých kol a vůz má decentnější tvar hlavních světel

Aktuální generace vozu Hyundai Tucson byla představena již na podzim roku 2020 a podle korejského koncernu uplynulo dost času na to, aby přišla mezigenerační modernizace. Ta není vůbec malá, navenek to ale není příliš vidět. Prodejně populární středně velké SUV dostalo jednodušší masku chladiče. Její jednotlivé segmenty mají trochu hranatější tvar. Dále jsou novinkou decentně zaoblená přední světla. Nabídku obohacuje taktéž nový design hliníkových kol. Tím však změny exteriéru končí. Mnohem větší úpravy se podívaly do kabiny, kde se toho změnilo více než dost. Korejské SUV totiž dostalo novou palubní desku, která jako by vypadla z modelů Ioniq 5 a Ioniq 6.

Původní verze Tucsonu využívala jasně oddělený přístrojový panel od obrazovky středové konzole, což už neplatí. V „novém“ Tucsonu dostanete jednolitý velký zakřivený displej. Kabina si ale naštěstí ponechala některá hardwarová tlačítka, která usnadní pohyb v základním menu multimediálního systému. Samostatný je také panel ovládání ventilace a klimatizace, i když v tomto případě už bude většina tlačítek kapacitních. Za pozornost také stojí přesun ovládání převodovky ze středového tunelu, které se nově nachází na speciálně umístěné páčce vpravo pod volantem. Pod pravou rukou řidiče konstruktéři díky tomu našli místo pro indukční nabíječku na telefony a nechybí ani obligátní držáky na nápoje.

O případných změnách v technice se výrobce nezmiňuje. Aktuální Hyundai Tucson si proto nejspíše ponechá dosud používané benzinové, hybridní a plug-in hybridní verze. Omlazené provedení půjde do prodeje koncem letošního roku, první dodané kusy se pak objeví u zákazníků do února roku příštího.

Technické parametry Hyundai Tucson (2020) Plug-in Hybrid

Kompletní specifikace
KonstrukceSUV, 4 500 × 1 865 × 1 653 mm, 1 893 kg
PohonHybridní (elektřina/benzin), hnaná náprava: 4×4
Výkon195 (132 + 67) kW, 265 (180 + 91) koní, točivý moment: 350 Nm
Baterie13,8 kWh
Nabíjenípalubní: 7,2 kW, konektory: Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 1,4 l / 100 km
Cena od979 990 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze