Pomoc obětem povodní v západní Evropě. Superchargery jsou dočasně zdarma

1
Pomoc obětem povodní v západní Evropě. Superchargery jsou dočasně zdarma
Fotografie: Tesla
  • Západní Evropa čelí katastrofickým povodním
  • Pomoc se sjíždí z celého světa
  • Postižené podpořila i Tesla

Velkou část západní Evropy postihly katastrofální bleskové povodně, které místy stále trvají. Rozsáhlé oblasti Německa, Belgie a Nizozemska jsou poničené, padly tisíce domů, jsou poškozené mosty, zmizely silnice, nejde plyn ani elektřina, nejezdí železnice, počty mrtvých už vyjadřují třímístná čísla. Rozmary počasí částečně zasáhly i Česko, Lucembursko a Francii, velká švýcarská města se připravují na staleté vody. Vlna solidarity obešla celý svět a pomoc přichází i zpoza oceánu. Přidala se také Tesla, která podle tesmanian.com od neděle dočasně pozastavila zpoplatnění dobíjení v postižených částech Německa, Belgie a Nizozemska.


Není to poprvé, Tesla tímto způsobem reagovala v minulosti i na jiné pohromy v Evropě, Číně, Americe a Austrálii. Ve stejných situacích obvykle dodavatelé a prodejci fosilních paliv kvůli zvýšeným nákladům zdražují, u Superchargerů ale byla energie v nouzi zpravidla zdarma.

Diskuze ke článku
Ivan Hoe
Ivan Hoe
Pokud by chtěli opravdu pomoct, tak by mohli natáhnout prodluzovačky do domů bez elektřiny... Ale tam kde je postižená oblast asi moc proud nejde aby prodluzovačky stačili, což? 🤔 A ve větších vzdálenostech zase není nouze... Chtělo by to něco hmotnějšího než dát zdarma nabití utopeným BEV (můžou vlastně i jiní než Tesly?) pár km mimo zónu 😕

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze