Podívejte se, jak probíhala přestavba „Géčka“ pro Arnolda

Podívejte se, jak probíhala přestavba „Géčka“ pro Arnolda
  • Přestavba probíhala z modelu G 350d
  • Výkon vzrostl téměř dvojnásobně
  • Na stovku zrychlí elektrická verze o 3 sekundy rychleji

Pokud se ve světě elektromobilů pohybujete, pak jistě znáte firmu Kreisel. Ano, tu, která nedávno přestavěla Mercedes třídy G pro Arnolda Schwarzeneggera. Dříve si však tato společnost pohrála například se Škodou Yeti, která ujede až 350 kilometrů. Dnes se podíváme, jak ona přestavba Mercedesu třídy G probíhala.

Kreisel si vzal model G 350d, tedy „Géčko“ s dieselovým pohonem. Ten byl samozřejmě vyjmut a nahrazen elektromotorem a dalšími potřebnými komponenty. V útrobách se ukrývá 80kWh baterie, konkrétně zabírá místo pod zavazadelníkem a také využívá místo palivové nádrže.

Motor produkuje 482 elektrických koní, oproti 245 koním na které byl naladěný spalovací motor. Společnost říká, že zrychlení 0–60 mil proběhne za 5,6 sekundy, tedy o tři sekundy rychleji.

Společnost Kreisel byla založena před dvěma roky bratry Johannem, Markusem a Philippem. Jedním z jejich aktivit je právě přestavba automobilů na elektromobily. Úpravu v minulosti dostala nejen zmíněná Škoda Yeti, ale také třeba Porsche Panamera.

Zdroj: greencarreports.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze