Peugeot oznámil novou cenu elektrického modelu Rifter. Přidává dlouhou záruku

Peugeot oznámil novou cenu elektrického modelu Rifter. Přidává dlouhou záruku
Fotografie: Roman Havlín, fDrive.cz
  • Základní akční cena vozu činí necelých 900 tisíc Kč
  • Vrcholem nabídky je provedení GT s bohatou výbavou a lepším vzhledem
  • K dispozici jsou dvě délky karoserie

Peugeot v posledních měsících řešil celkem závažný problém. Kvůli nedostatečné výrobní kapacitě nestíhal pokrývat poptávku po aktuální generaci modelu Rifter. Nyní je ale vše napraveno a společně s tím se objevil nový ceník, který se týká i čistě elektrické verze e-Rifter. Akční cena vozu začíná na částce 894 450 Kč, přičemž standardem je osmiletá záruka na baterii. Za tuto sumu získáte provedení Active Pack, které stejně jako vyšší výbavy nabídne jeden elektromotor o výkonu 136 koní a 50kWh baterii. Díky tomu lze v reálném provozu ujet okolo 280 km v rámci jednoho nabíjecího cyklu.

V základní výbavě najdeme například 6× airbag, poloautomatickou klimatizaci, tempomat a omezovač rychlosti nebo látkové čalounění sedadel. Peugeot ale myslel taktéž na náročnější a v nabídce jsou dále výbavy Allure a GT. První zmíněná vyjde v rámci akční ceny na 943 400 Kč, vrcholná výbava si vyžádá investici nejméně 1 001 250 Kč. Především e-Rifter GT se vyznačuje nabitou výbavou, která obnáší například couvací kameru, multifunkční kožený volant, elektricky ovládaná přední okna se sekvenčním ovládáním či automatickou dvouzónovou klimatizaci.

Sluší se dodat, že elektrický Peugeot Rifter je k dostání ve dvou délkách karoserie (základní a Long). Záruka na baterii činí 8 let, nebo 160 tisíc ujetých kilometrů. Kdo má rád příplatky, Peugeot si připravil hned několik balíčků, ve kterých najdeme možnost instalace tažného zařízení, sedmimístné uspořádání interiéru nebo možnost mít na svém e-Rifteru posuvné boční dveře na obou stranách vozu.

Technické parametry Peugeot e-Rifter (2021) L1

Kompletní specifikace
KonstrukceMPV, 4 403 × 1 848 × 1 882 mm, 1 799 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: přední
Výkon100 kW, 136 koní, točivý moment: 260 Nm / 300 ot/min
Baterie50 kWh (45 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 100 kW, palubní: 11 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 17,5 kWh / 100 km, dojezd: 280 km
Cena od894 450 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze