Paříž není jen o luxusu, ale i o takovém Aixamu E-TRUCK pro pracovité teenagery

Paříž není jen o luxusu, ale i o takovém Aixamu E-TRUCK pro pracovité teenagery
  • Elektrický E-TRUCK začíná na necelých 465 tisících korunách
  • Naložit můžete až 857 kilogramů a táhnout až 187 kilogramů
  • K vozu je široká nabídka příplatkové výbavy

Autosalon v Paříži nám ukazuje všestrannost využití elektrického pohonu. Společnost Aixam představila svůj elektrický E-TRUCK kategorie mini užitkových vozů. Výhody Aixamů jsou všem dobře známy - je možné je řídit od patnácti.

E-TRUCK nabízí dostupnou všestrannost a díky elektromotoru se navíc zlepšily jeho jízdní vlastnosti. Nabízí maximální točivý moment z nulových otáček, téměř nulovou údržbu, nízké náklady a ekologický provoz. Dojezd je okolo 80 kilometrů v běžných podmínkách a nejvíce je možné ujet až 130 kilometrů. Nabíjení do plna zabere 3 a půl hodiny z domácí zásuvky a už po jedné hodině je možné ujet 25 kilometrů. 50 % plochy vozu je určeno nákladovému prostoru, kam lze naložit až 857 kilogramů. Taženo může být až 187 kilogramů.

K dostání je vůz ve dvou výkonnostních provedení: 9 a 6 kW s maximálním točivým momentem 50 Nm. Li-Ion baterie mají kapacitu 12 V a nejvyšší rychlost je 45 km/h. K vozu je široká nabídka příplatkové výbavy, jako například přídavné vytápění nebo skleněná zadní dvířka. Cena začíná na 17 999 eurech, tedy necelých 465 tisících Kč.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze