Opel pracuje na elektrickém speciálu pro rallye. Auto už testuje na svém okruhu

 Opel pracuje na elektrickém speciálu pro rallye. Auto už testuje na svém okruhu
  • Opel připravuje první elektromobil pro automobilové soutěže
  • Dva prototypy se prohání ve vytrvalostních testech na testovacím okruhu Opelu v Dudenhofenu

Že se nedá jezdit rallye s elektrickým autem? Vedení Opelu si myslí něco jiného, jak píše carscoop.com. Elektrický Opel Corsa se ukázal na frankfurtském autosalonu a právě z tohoto elektrického modelu vychází rallye koncept, který Opel testuje.

Komplexní program vývoje soutěžního speciálu Opel Corsa-e Rally pro připravovaný šampionát ADAC Opel e-Rally Cup jede na plný plyn. Dva rallyové elektromobily procházejí vytrvalostními zkouškami v testovacím centru automobilky Opel v německém Dudenhofenu.

Neexistují žádné zkušenosti s elektromobily, z nichž bychom si mohli vzít příklad. Od počátku jsme se museli spolehnout na výpočty a počítačové simulace,” vysvětlil ředitel Opel Motorsport, Jorg Schrott. „Výpočty jsou postupně nahrazovány daty. Monitorujeme také zatížení baterie a její teploty a tomu přizpůsobujeme software. S radostí však mohu říci, že vše probíhá hladce,” dodal.

Koncept má výkon 134 koní a 260 Nm točivého momentu. Baterie je stejná jako u sériového modelu. Její kapacita je 50 kWh a papírový dojezd činí 337 kilometrů. U rallye konceptu je to však jiné, zde se udává minimální dojezd a ten se má pohybovat na hranici 60 kilometrů. K dispozici jsou i tři jízdní režimy: race, rain a eco.

Opel stále potřebuje na svém konceptu pracovat, a to především na podvozku. Už příští měsíc mají odstartovat reálné testy pro sezónu 2020/2021. Postaveno bude zhruba 20 kusů, ale 15 z nich bude dodáno zákazníkům až příští léto.

Technické parametry Opel Corsa-e (2019)

Kompletní specifikace
Konstrukcehatchback, 4 060 × 1 809 × 1 437 mm, 1 455 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: přední
Výkon100 kW, 136 koní, točivý moment: 260 Nm
Baterie50 kWh (45 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 100 kW, palubní: 11 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 16,5 kWh / 100 km, dojezd: 330 km
Cena od879 990 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze