Odysea dvou kamarádů na elektrifikovaných motorkách z roku 1961 trvala 24 dnů

Odysea dvou kamarádů na elektrifikovaných motorkách z roku 1961 trvala 24 dnů
  • Celý výlet zabral celkem 24 dní
  • V průměru výletníci denně ujeli 93 kilometrů
  • Dokumentární film o jejich putování vyjde již v následujícím roce

Když se v říjnu tohoto roku vydávali na bezmála 2 000 km dlouhou cestu dva kamarádi na elektrických motorkách Charging Bullet, netušili ještě, jak se jejich putování po Velké Británii proslaví. Charging Bullet je předělaný motocykl Royal Enfield Bullet 350 z roku 1961, který autoři náležitě přetvořili k obrazu svému. Finn Varney a Fred Spaven během své poutě, kterou zdokumentovali na blogu, zjistili, že kromě úskalí, která s sebou elektrický motocykl přináší, jsou lidé ochotni pomoci mnohem více, než si původně mysleli.

Po 10 měsících příprav se osmého října vydali na několikatýdenní cestu. Cílem bylo dostat se do místa Land's End to John o'Groats ve Skotsku. Cesta do cílové destinace pochopitelně nebyla zcela nakloněna provozu elektrických motocyklů. Rychlých nabíjecích stanic motocykly využít neumí, takže dvojici nezbývalo než poprosit lidi, na které během cestování narazili, jestli by si mohli dobít své motocykly skrze klasickou zásuvku u nich doma.

Baterie jejich motocyklů vydržely cestu na vzdálenost přibližně 80 kilometrů. Největší přidanou hodnotou cestování na elektromotocyklech podle autorů byla možnost popovídat si s lidmi, na které natrefili během dobíjení. Celý výlet zabral celkem 24 dní a v průměru denně ujeli 93 kilometrů. Do místa John o'Groats v severním Skotsku nakonec zdárně dorazili prvního listopadu. 24denní odysea jim však pravděpodobně stačila, neboť zpáteční cestu už stejným způsobem neabsolvovali a své motocykly raději naložili na dodávku. Dokumentární film o jejich putování bude připraven ke zhlédnutí již v následujícím roce.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze