Nový Land Rover Discovery je k vidění v Praze. Má to však háček

Nový Land Rover Discovery je k vidění v Praze. Má to však háček
  • Nové Discovery je k vidění v autosalonu Dajbych v Praze
  • Podívat se můžete jak na exteriér, tak interiér, ovšem jen virtuálně
  • VR nemá moc dobrou grafiku, zatímco AR na tabletu již dává smysl

Technologický pokrok v automobilového průmyslu se nedotýká jen toho, jaké hračky dnes v automobilech máme, ale značně mění i prodejní strategii.

Vyrazili jsme se podívat na nový Land Rover Discovery do autosalonu Dajbych. Tam ovšem fyzicky bude až koncem března, a tak jsme si museli vystačit s prohlídkou v Samsung Gear VR, což jsou brýle pro virtuální realitu, kdy se o obraz i výpočty stará telefon uložený v jejich nitru. Druhá osoba ovládá, jaké pohledy na vůz se vám v nich promítají. Ovládání se můžete ujmout i vy skrz dotykový panel na brýlích, ale to již není tak pohodlné.

Nejprve si prohlédnete auto jako takové, můžete mu i otevřít kufr. Dále si sednete za volant a dokonce se můžete podívat, jak vypadají čtyři různé konfigurace interiéru. Virtuálně si poté můžete přesednout i do druhé či třetí řady.

K dispozici je i ukázka toho, co Discovery dokáže v terénu či co vše za něj můžete zapřáhnout. Podívat se můžete i na vozidlo v řezu.

Technická úroveň grafiky není příliš vysoká a po delší době vás budou bolet oči. Naštěstí si můžete prezentaci projít i skrz tablet v tzv. rozšířené realitě, kde se skutečnost mísí s virtuálními objekty. Zde je obraz ostřejší a absolvování prohlídky i pohodlnější.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze