Nová rychlonabíjecí stanice ČEZ v Jaroměři je již v provozu

2
Nová rychlonabíjecí stanice ČEZ v Jaroměři je již v provozu
  • Rychlonabíjecí stanice skupiny ČEZ stojí na parkovišti ČS Benzina
  • Leží na hlavní silnici č. 33 z Hradce Králové směrem na Trutnov/Náchod

Včera jsme objevili zcela novou rychlonabíjecí stanici (adresa zde) cestou z Náchoda směrem na Hradec Králové. Nabíječku neuvádí žádná mapa nabíječek (kromě naší mapy fDrive) a zatím nefiguruje ani na oficiálním seznamu nabíječek ČEZ. Informaci o ní přinášíme tudíž jako první.

Nabíječka je umístěna na parkovišti za čerpací stanicí Benzina, která má non-stop provoz. Je zde možnost občerstvení v moderně zrekonstruovaném interiéru čerpací stanice, posezení a WC je samozřejmostí. Nedaleko jsou nákupní střediska Kaufland, Lidl a další možnosti občerstvení.

Stanice je osvědčeného typu ABB Terra v konfiguraci pro ČEZ. Podporuje 50 kW DC standardy s kabely CCS Combo a CHAdeMO a 22kW AC standard Mennekes bez kabelu. Nabíjecí stanici jsme vyzkoušeli, voní novotou a pracuje perfektně.

Malou výtku směřujeme pouze k parkovacím místům. Rychlonabíječka umožňuje nabíjet současně dvě vozidla, jsou zde vyhrazena dvě parkovací místa pro elektromobily, ale umístění stanice je tak nešťastné, že kabely ke vzdálenějšímu místu nedosáhnou...

Nabíjíme elektromobil: rychlonabíjecí stanice ČEZ

Diskuze ke článku
CarlosEV
tak si druhé auto holt bude muset stoupnout na zebru
Radovan
Ta parkovací stání fakt dělal inteligent.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze