Nečekaný návrat. Český závodník se vrací na okruhy Grand Prix v MotoE

Nečekaný návrat. Český závodník se vrací na okruhy Grand Prix v MotoE
Fotografie: motogp.com
  • Jakub Kornfeil v rámci závodního víkendu usedne na elektrickou motorku ve třídě MotoE
  • Tým WithU Motorsport si jej vybral jako náhradu za Bradleyho Smithe

Bývalý účastník prestižní kategorie silničních motocyklů Moto3, Jakub Kornfeil, po roční odmlce, kdy ukončil aktivní kariéru, znovu usedne za řidítka. Na nové smlouvě, byť prozatím dočasné, se dohodl s týmem WithU Motorsport ve třídě MotoE. Informoval o tom oficiální web série motogp.com.

Tým si českého závodníka vyhlédl jako náhradu za Bradleyho Smithe. Jeho si naopak vybrala Aprilia za Andreu Iannoneho, který byl usvědčen z dopingu a byla mu pozastavena činnost na 18 měsíců. Smith má nicméně uzavřenou platnou smlouvu v MotoE, a tak byl britský jezdec uvolněn jen dočasně ke dvěma podnikům MotoGP konaných v Jerezu. To samé platí i v případě Jakuba Kornfeila. Zda se pro něho naskytne příležitost pokračovat i v dalších závodech, zatím není jasné.

„Těžko nacházím slova, kterými bych nyní popsal své pocity. Upřímně jsem něco podobného letos neočekával. S některými lidmi z týmu WithU jsem v minulosti pracoval, proto se těším, že se s nimi znovu setkám a budu znovu součástí této velké rodiny. Na tuhle výzvu jsem připraven a udělám vše, co bude v mých silách.“

„Poprvé na motorku MotoE naskočím až v Jerezu během Grand Prix víkendu, takže na nový stroj i soutěž budu se muset adaptovat velmi rychle. Od chvíle, kdy byla tato dohoda uzavřena, budu trénovat na velkých motorkách, abych si snáze zvykl na přechod. Mým cílem pro rok 2020 je postupně se zrychlovat kdykoli se dostanu na trať. Chci pracovat velmi tvrdě, abych dostál všem očekáváním a užil si tuhle skvělou příležitost,“ uvedl Kornfeil pro oficiální stránky šampionátu motogp.com.

Kornfeil nastoupí do Mistrovství světa MotoE po dekádě strávené v nejnižší třídě do 125 ccm. Od svého debutu v roce 2009 nastoupil celkem ke 182 Velkým cenám, v nichž si pětkrát vyjel pódiové umístění. Konec kariéry oznámil minulý rok po těžkostech s financováním.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

⚠️BREAKING NEWS🏁

Příspěvek sdílený Jakub Kornfeil (@jakubkornfeil84),

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze