Na CESu je k vidění elektrická koloběžka. Zdolá až 150 kilometrů

Na CESu je k vidění elektrická koloběžka. Zdolá až 150 kilometrů
  • Cena startuje na v přepočtu 170 tisících korunách
  • Identifikovat pro „nastartování“ se můžete pomocí vašeho telefonu
  • Hmotnost se zastavila na 32 kilogramech a nosnost je kilogramů 120

Elektrické koloběžky, potažmo tříkolky, se pomalu stávají velkým trendem. Na veletrhu CES se pár elektrických koloběžek ukázalo, a tak si dnes povíme něco o skládacím modelu UJet. Maximální rychlost činí 30 mil v hodině, tedy 48 kilometrů za hodinu. To vše musí utáhnout 4kW elektromotor. K dispozici je koloběžka ve dvou variantách. První urazí na jedno nabití 69 kilometrů (43 mil). Druhá varianta zvládne ještě o 80 kilometrů více. Cena startuje na 8 000 dolarech, tedy 171 tisících korunách. Doba nabíjení činí 2 hodiny.

K dispozici je i infotainment mezi řídítky a kamera na přední části. Infotainment je výklopný a také dotykový. Při jízdě slouží jako ukazatel rychlosti, dojezdu a tak podobně. Jeho velikost je sedm palců a rozlišení má 800 × 480 pixelů. Abyste koloběžku mohli „nastartovat“, můžete pro identifikaci použít váš chytrý telefon. Ve chvíli, kdy se vám vozítko pokusí někdo ukrást, budete upozorněni notifikací. Všimnout si můžeme i kožených rukojetí řídítek.

Hmotnost tohoto stroje se zastavila na 32 kilogramech, z toho 11, potažmo 17 kilogramů má baterie, a to podle toho, jakou kapacitu baterie zvolíte. Jestliže vážíte více než 120 kilogramů, pak tento stroj není pro vás. Aplikace je dostupná jak pro iOS, tak Android. O dobré světelné podmínky v případě cestování za tmy se starají LED světlomety. K dispozici jsou tří jízdní režimy: Eco, Normal a Sport. Pořídit si tento elektrický stroj můžete v pěti různých barvách.

Zdroje: ujetstatic.azureedge.net, ujet.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze