Na český trh oficiálně vstupuje čínská automobilka Maxus

Na český trh oficiálně vstupuje čínská automobilka Maxus
Fotografie: Rohlík
  • Import čínských elektrických dodávek Maxus byl oficiálně oznámen
  • Zpočátku půjde o kompaktní a velkou dodávku
  • Později se dočkáme i velikostí mezi nimi

Nedávno jsme psali, že na český trh brzy vstoupí další čínská automobilka, konkrétně Maxus, jenž patří do koncernu SAIC, podobně jako MG. Nevěděli jsme podrobnosti, ale u příležitosti otevření nového showroomu značky MG na tiskové konferenci zazněly podrobnější informace. V tuto chvíli tedy víme, s jakými modely Maxus na český trh vstoupí a jaké budou následovat.

Stejně jako v případě MG je i český importér Maxusu pod hlavičkou společnosti AutoBinck. Hlavním úkolem je nyní nastavení jak servisní, tak dealerské sítě s pokrytím všech krajů. Pro rok 2024 to bude 7 dealerství pro Českou republiku. Značka Maxus se zaměřuje na živnostníky a spediční firmy, stejně jako na municipality s jasným plánem snižování ekologické zátěže. Pro letošní rok je plán prodejů, okolo 60 vozů s výhledem na mnohem vyšší hodnoty i vzhledem k přicházejícím modelům.

Maxus zde bude prodávat elektrické dodávky různých velikostí

Zpočátku bude v nabídce kompaktní Maxus eDelivery 3 (dojezd až 370 km) a velká dodávka Maxus eDelivery 9 (dojezd až 450 km). Později ale dorazí i elektrické dodávky, které se svými rozměry řadí mezi ně. Jde o Maxus eDelivery 5 a Maxus eDelivery 7. Vypadá to ale, že se zatím importér značky Maxus zaměří jen na užitkové vozy této značky. Na osobní vozy kategorie MPV si tedy nejspíše budeme muset počkat a otázkou je, zda se jich dočkáme.

Elektrická dodávka z Číny - Maxus e-Deliver 3. – Není dokonalá, ale do města mnohem lepší než Diesel.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze