Musk: Cybertruck začneme vyrábět v polovině příštího roku

4
Musk: Cybertruck začneme vyrábět v polovině příštího roku
Fotografie: Tesla Motors
  • Aktuálně se prý v Texasu dokončuje výrobní linka
  • Předprodukční vozy jsou údajně těsně před dokončením
  • V EU a Velké Británii Cybertrucky zatím koupit nepůjdou

Elon Musk na říjnovém setkání s akcionáři podle carwow.co.uk potvrdil, že Tesla intenzivně připravuje již mnohokrát odložené zahájení výroby pick-upu Cybetruck. Produkce by se v texaské gigafactory měla rozběhnout v polovině roku 2023, aspoň tedy automobilka „doufá“. Objevily se také první obrázky údajně zobrazující definitivní podobu téměř mýtického modelu. Původní zprávy o tom, že by se mohl trochu zmenšit, Musk vyvrátil již dříve, přesto se na voze objevily konvenční stěrače a jistému zjednodušení neušel ani vzor litých kol.


Technika by se měnit neměla, nadále platí, že v nabídce bude jedno, dvou i třímotorová verze, přičemž druhé dvě nabídnou pohon všech kol. Základní zadokolka pokoří 96 km/h za 6,5 sekundy, dvoumotorová verze za 4,5 s a třímotorová pod tři sekundy. Dojezd by měl začínat na 400 km (zadokolka), pokračovat na 480 km (dva motory) a končit na špičkových 805 km v případě třímotorového provedení. Interiér bude stejně strohý jako exteriér a nabídne velkou palubní desku s mramorovým efektem, velký dotykový displej a kontroverzní půlvolant. Celkem do tří ložných prostorů („frunk“, za zadními sedadly a na korbě) se vejde celkem 2 830 litrů zavazadel s možností uzamčení. Chybět nebudou palubní zásuvky 120 a 240 V plus kompresor.

Žádné případné aktualizace ceny zatím nezazněly, čili nadále platí, že Cybertruck je se základní cenovkou 40 000 USD (985 000 Kč) nejlevnější aktuální Teslou. O tom, že jej bude možné za tuto cenu reálně koupit, však panují určité pochyby.

Diskuze ke článku
Zdeněk Brejcha
Zdeněk Brejcha
Ta zrychlení jsou problematická. Budou se špatně odhadovat při vstupu chodce do vozovky nebo při vjezdu na hlavní silnici z vedlejší silnice. To co se zdálo, že je daleko, je najednou u vás. Též při předjíždění mohou dva protijedoucí účastníci nabýt dojmu, že mají dostatek prostoru na předjíždění s ohledem na jejich zrychlení. Takže k bezpečnosti zrychlení nepřispěje. Rozhodně nikoliv pro všechny. Zrychlení elektromobilu je opravdu extatické.
Tomáš Čermák
Tomáš Čermák
Opravdu? Nebude to v roce 2024?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze