Modernizovaný ZOE už není tajemstvím. Důležité novinky však zůstávají skryté

1
Modernizovaný ZOE už není tajemstvím. Důležité novinky však zůstávají skryté
Fotografie: renault.com
  • Nová bude baterie, jejíž kapacita se zvedne ze 41 na 52 kWh
  • Dojezd dle cyklu WLTP má být okolo 390 kilometrů
  • Přepracovaná je příď, nové jsou LED světlomety a změny se dotkly také interiéru
  • Přibude konečně podpora rychlonabíjení standardu CCS

Nemusí se vám to zdát, ale Renault ZOE v poslední generaci už je na trhu sedm let, což je poměrně dlouhá doba. Možná vás tato číslo klame, a to především z toho důvodu, že na český trh se dostal až v květnu minulého roku.

Na carmagazine.co.uk se ukázala faceliftovaná verze a nutno říci, že změny na pohled najde jen člověk, který má Renault ZOE v garáži. Nová je příď včetně LED světlometů. Designově jde však o stejná auta.

Zásadní rozdíl má přinést baterie. Ta má nově mít kapacitu 52 kWh a dojezd dle WLTP má být 242 mil, tedy okolo 390 kilometrů. Připomeňme že aktuální varianta má kapacitu baterie 41 kWh a reálný dojezd se při našem testování pohyboval okolo 300 kilometrů. Dobrou zprávou je, že přes Mennekes budete moci ZOE nabíjet střídavým proudem výkonem 22 kW a novinkou je rychlonabíjecí standard CCS s výkonem 50 kW. Renault bude mít k dispozici i domácí wallbox s výkonem 22 kW, který má auto nabít za jednu hodinu přibližně o 125 kilometrů.

Přepracovaný je i interiér. Nový je volant i volič převodovky a potěší též bezdrátové nabíjení chytrého telefonu. Dotykový displej o velikosti deset palců bude podporovat jak CarPlay, tak Android Auto. Do prodeje by se měl modernizovaný Renault ZOE dostat na podzim letošního roku. Česká cena zatím nebyla oznámena.

Diskuze ke článku
Evolt
Evolt
Jo, teď vypadá docela dobře - už to nepřipomíná křížence blobfishe a dětské plastové hračky, může se i téměř rovnat Peugeotu 208e (vzhledově).

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze