Londýn po požáru zastavil provoz 90 patrových elektrobusů

Londýn po požáru zastavil provoz 90 patrových elektrobusů
Fotografie: Switch Mobility
  • Autobusy začaly hořet v depu společnosti
  • Příčina požáru 6 elektrifikovaných autobusů se nyní vyšetřuje

Londýnský dopravce podle zpráv z britské BBC svolává 90 patrových elektrobusů k důsledné kontrole a zakázal jejích další jízdu do doby, než se vyšetří požár jednoho z nich. Hořet začal jeden autobus v neděli okolo 14:36 v depu Potters Bar v městě Hertfordshire a od něj následně chytilo dalších 6 autobusů. Přerušení provozu těchto autobusů se bude týkat asi pěti linek.

Je třeba zmínit, že Londýn má největší vozový park e-busů v západní Evropě o přibližně 800 kusech. Očitý svědek Shaun Cunningham řekl: „Právě jsem slyšel neuvěřitelný zvuk, který zněl jako tryskáč, a když jsem se podíval z okna, jeden z autobusů explodoval v kouli plamenů.“ Lidé na Twitteru také informovali o tom, že kouř z požáru byl vidět na vzdálenost až 18 km od epicentra požáru.

Výrobce do doby vyšetření nehody doporučil nepoužívat autobusy

Na webu je také dostupné oficiální prohlášení výrobce autobusů Switch Mobility: „Jsme si vědomi požáru v autobusovém depu Potters Bar, který zahrnoval šest autobusů, včetně dvou elektrických autobusů Switch Mobility. Požár byl uhašen a okamžitě se soustředíme na pochopení všech podrobností toho, co se stalo a pomáháme s následným vyšetřováním. Bezpečnost je pro naši společnost prvořadá a jako preventivní opatření jsme dopravcům ve Spojeném království doporučili, aby během vyšetřování nenabíjeli ani nepoužívali vozidla, která používají stejnou technologii baterií jako dotčená vozidla.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze