Lime upravuje tarify tak, aby minutu jízdy stáhl i pod 2 koruny

Lime upravuje tarify tak, aby minutu jízdy stáhl i pod 2 koruny
Fotografie: Vojtěch Dalekorej, fDrive.cz
  • Mimo Prahu lze v kombinaci s předplatným jezdit už za 1,66 Kč na minutu
  • Ambicí společnosti Lime je kromě jiného i vykrývat slepá místa v MHD

Lime oznámil, že mění cenovou politiku předplatného, zvýhodní zejména krátké jízdy do 12 minut, jež mají ambici vykrývat slepá místa v MHD. Jen v loňském roce přitom podle dat firmy vzrostl zájem o využívání jejích sdílených elektrokol a koloběžek o 25 %, především v létě. „Jste přesně na půli cesty mezi dvěma zastávkami a potřebujete se rychle dostat na schůzku – v tu chvíli je bikesharing to nejlepší řešení. Snížili jsme proto ceny předplatného tak, že s Lime nyní můžete v Praze jet prvních 12 minut za cenu srovnatelnou s lístkem v MHD, jejíž efektivitu chceme bikesharigem ještě více posílit,“ říká Ondřej Široký, provozní ředitel Lime. „A protože jedete na elektrokoloběžce nebo elektrokole, přijedete upravení, i když je venku teplo, což činí tento způsob dopravy přijatelný i pro uživatele, kteří by třeba nemohli použít klasické kolo.

Právě předplatné, díky němuž je odpuštěn poplatek za odemčení koloběžky, podporuje větší využívání služby místními jezdci. Právě díky novému ceníku, který můžete vidět níže, se jezdec v Praze dokáže dostat až na 2,33 Kč za minutu jízdy, mimo Prahu dokonce na 1,66 Kč, týká se to přitom předplatného s nejvyšším počtem předplacených minut. Lime dodává, že průměrná jízda na koloběžce podle dat jeho dat trvá 10 minut. „Snižujeme cenu za jízdu, protože víme, že právě cena je jednou z bariér pro intenzivnější využívání bikesharingu. Díky předplatnému navíc můžeme odpustit jezdcům poplatek za odemčení. Tímto přístupem chceme zbořit bariéru pro krátkou vyjížďku, která nejvíce využívá potenciál bikesharingu,“ vysvětluje Ondřej Široký.

Nový ceník předplatného


Doba jízdy Česko (kromě Prahy) Praha
30 minut 79 Kč 99 Kč
60 minut 129 Kč 179 Kč
160 minut 299 Kč 399 Kč
300 minut 499 Kč 699 Kč

Chceme, aby s Lime jezdili obyvatelé pravidelně – v tu chvíli je služba městu nejprospěšnější. Dlouhodobě proto usilujeme o snížení ceny za jízdu na takovou úroveň, aby dávalo smysl pravidelně využívat Lime společně s MHD. Zlevnění předplatného vnímáme jako krok správným směrem. Věříme, že se v budoucnu podaří zapojit i do systému MHD,“ říká Ondřej Široký. „O větší provázání s městem usilujeme i na regulatorní rovině – v současnosti jednáme o smlouvě s TSK, která stanoví jednotná pravidla pro bikesharingové platformy v Praze. Má za cíl především sjednotit pravidla pro parkování, aby mohla služba ještě lépe sloužit nejen uživatelům, ale i ostatním obyvatelům města,“ dodává.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze