Lazareth E-Wazuma je elektrizující čtyřkolka s raketovým výkonem

Lazareth E-Wazuma je elektrizující čtyřkolka s raketovým výkonem
  • E-Wazuma je zatím pouze prototyp a nejsou o něm k nalezení podrobnější informace
  • Znám je výkon 60 kW, maximální točivý moment 490 Nm a váha 500 kilogramů
  • Prototyp pochází z Francie z roku 2016

O francouzské společnosti Lazareth, upravující a vyrábějící neortodoxně vyhlížející vozidla, jste už možná slyšeli, ale věděli jste, že v roce 2016 vyrobila 100% elektrickou čtyřkolku s názvem E-Wazuma? Tento projekt je stejně šílený a neobyčejný jako většina strojů, které má na svědomí Ludovico Lazareth, a navíc je pekelně výkonný.

Každému zadnímu kolu je přidělen jeden elektromotor o výkonu 30 kW. Společný výkon 60 kW by ještě nebyl tak ohromující, ale hodnota maximálního točivého momentu 490 Nm je u dopravního prostředku, který váží 500 kilogramů včetně baterií, už velice slušná.

E-Wazuma je bohužel zatím pouze prototyp a informace o kapacitě baterií, době jejich nabití, maximální rychlosti nebo zrychlení z 0 na 100 se neuvádí, stejně jako podrobnější informace o jízdních vlastnostech, použitých materiálech a technologiích. Kromě výše uvedeného víme pouze to, že je čtyřkolka homologována do běžného provozu. Tvůrce Ludovico Lazareth tvrdí, že postavení a využití vozů tohoto typu do běžného provozu by nevyžadovalo velké úsilí.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze