Karma byla vzkříšena! Plug-in hybrid ujede až 80 kilometrů na jedno nabití

Karma byla vzkříšena! Plug-in hybrid ujede až 80 kilometrů na jedno nabití
  • Vzkříšení s sebou nese také přejmenování z Fiskeru Karma na Karma Revero
  • Vůz se již nabízí za cenu od 3,25 milionu korun
  • Zrychlení z nuly na sto trvá 5,4 vteřiny

I když titulek může znít jen jako dvě pomotaná náboženství, jde o skvělou zprávu. Legendární vůz Fisker Karma zažil vzestupy a pády, kdy poslední pád proběhl roce 2013, kdy jeho výrobce, automobilka Fisker Automotive, zbankrotovala. Aktiva společnosti však byly odkoupeny čínskou firmou Wanxiang Group zabývající se náhradními díly a především bateriemi do aut.

Název společnosti se změnil na Karma Automotive a díky investicím dokázal znovu rozjet výrobu. Pod osvěženým názvem Karma Revero chce nově vzniklá automobilka prodávat zhruba tisíc vozů ročně. Čistě na elektřinu ujede Karma Revero až 80 kilometrů, což je na velkou kapacitu 21,4kWh baterie vlastně docela málo (čistě elektrický e-up! má kapacitu 18,7 kWh). Dobíjení lze provést i za pomoci 40kW rychlonabíječky, což garantuje nabití na 80 procent za 24 minut. V USA je vůz se zrychlením z nuly na sto za 5,4 sekundy k dispozici od 130 tisíc dolarů (3,25 milionu korun).

Původní majitel Henrik Fisker to však určitě nezabalil. Jeho nová společnost Fisker Inc. pracuje na čistě elektrickém EMotionu, který plánuje odhalení na 17. srpna tohoto roku. Na jedno nabití by měl ujet až 600 kilometrů, a to především díky lehčím a levnějším kondenzátorům, které prý nahradí baterie.

Zdroj: electrek.co

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze